1. Legat de Documentele care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional - Sunt proprietar (impreuna cu sotul meu) al imobilului , mai este necesar al document pe langa contract vanzare-cumparare si certificat intabulare ? daca da, care ?
2. "Declaraţia-tip pe propria răspundere care să ateste că nu desfăşoară activitate la sediul profesional, sedii secundare sau în afara acestora (model 1) sau care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii (model 2) " - Pt.CAEN 8552care dintre cele 2 declaratii e necesara ? Si banuind ca este vorba despre prima, Se completeaza cu " Spre înaintare catre .... cine " ? Inspectoratul Teritorial de Munca al..... ? sau ...?
3. documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectaţiune (declaraţie pe proprie răspundere) - la ce se refera si daca sunt necesare in cazul meu
4. declaraţia privind desfăşurarea activităţii de către soţ/soţie - E necesar daca sotul nu participa la activitate?
Multumesc !
buna seara! as avea o intrebare lagata de indemnizatia de somaj,si anume valoarea acesteia depinde de venitul pe care l-a avut persoana,sau este o suma fixa?
multumesc pentru raspunsuri.urmatoarea mea intrebare este cum sa ma comport cand va veni momentul...ianuarie,cand se va incheia proiectul pe care lucrez? angajatorul a pus problema in asa fel incat sa ne faca sa credem ca decizia va fi a fiecaruia dintre noi...cand de fapt, eu cred ca nu este asa...optiunile noastre sunt urmatoarele: semnam actul aditional de micsorare a salariului sau demisionam...evident nici una dintre variante nu este favoarabila noua.Pana la urma parerea mea este ca angajatorul este cel care trebuie sa decida...in cazul in care angajatul nu este de acord cu nici una dintre variante ... si atunci ce se va intampla?#-o
buna ziua! am citit discutia cu acelasi titlu ... pentru ca ma aflu intr-o situatie similara...inca nu mi-au cerut sa semnez un astfel de document,insa am fost anuntati,atat eu cat si colegii mei(suntem o echipa de 19 persoane),ca din ianuarie proiectu pe care lucram se va incheia...astfel incat va trebui sa lucram pe alte proiecte ,de nivel inferior si in consecinta cu un salariu mai mic.MULT MAI MIC!JUMATATE din valoarea actuala!OK ,am inteles ca nu trebuie sa semnez actul aditional,dar ce se intampla mai departe? angajatorul va desfiinta locul de munca.dar in cazul acesta angajatul nu are drept de somaj? si daca da, angajatorul mai poate angaja pe acelasi loc de munca care fusese desfiintat???
Nu am reusit sa inteleg cateva aspecte in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de crestere a copilului ... se acorda 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni.dar care venituri? nete sau brute? sunt luate in calcul si veniturile realizate din ore suplimentare ? dar bonurile de masa sunt luate in calcul? veniturile realizate in ultimele 12 luni pot fi la diferite locuri de munca sau la unul singur? dar daca in aceasta perioada de 12 exista si cateva zile de concediu fara plata,(5 zile) o persoana mai poate beneficia de indemnizatie? multumesc anticipat pentru raspuns!