avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela munteanu

Activitate gabriela munteanu

Corectie(imi cer scuze): am lucrat pe un vas de croaziera italian fiind angajata unei firme din Anglia.Apelez din nou la amabilitatea dvs. in speranta ca voi avea raspunsuri intrebarilor mele. Va multumesc anticipat.
Cu stima !
Gabriela Munteanu
Buna! Am lucrat pt o firma din Anglia timp de 5 ani cu contractde colaborare(din care reiese printre altele ca nu sunt platitor de taxe) si din motive pe care le consider injuste am fost concediata. As dori sa stiu(totul practic):
- cum pot apela la serviciile unui avocat(concret); de unde ar trebui sa fie (de aici sau din Anglia)
-care sunt criteriile dupa care pot alege un avocat bun (din pacate nu am aflat nici in cazul altor profesii cum poti alege un adevarat profesionist, e inca reclama din gura in gura , de la vecini ,cunostinte...)
- daca ma poate reprezenta un sindicat(desi inteleg ca odata ce nu platesc taxele...)si dc da ,imi poate spune cineva ceva concret
-trebuie sa fiu si eu prezent fizic la proces si unde ar avea loc acesta (in Romania,in Anglia)
-concedierea s-a facut verbal; este obligatoriu sa fie in scris?
Mentionez ca acum locuiesc in Romania !
Va multumesc anticipat!
Deci, este sau nu fals de identititate? Pe urma as dori sa stiu:
a) in momentul in care voi reveni la numele de fata ,va fi o simpla formalitate sau se va sesiza din hotararea de divort ca trebuia facuta in termen de 15 zile?
b)dc. o alta(tertza, din afara, neimplicata) persoana sesizeaza instanta si reclama acest lucru(fals de identitate) care poate fi evolutia, scenariile
c)cum procedez in cazul in care ma casatoresc cu alta persoana eu avand numele fostului sot(banuiesc ca are evident legatura cu raspunsurile pe care sper sa le obtin la intrebarile de mai sus)
Multumesc!
Buna! In hotararea de divort fostul sot a specificat faptul ca nu este de acord ca eu sa-i pot folosi numele. Divortul s-a pronuntat, intre timp pasaportul a expirat si l-am prelungit pe acelasi nume-numele fostului sot(acum nu sunt casatorita). As dori sa stiu ce pot face in cazul in care o alta persoana sesizeaza instanta si reclama acest lucru(fals de identitate?) , ce risc , ce pot sa fac. Multumesc anticipat!