Poate sa mai urmeze ceva in continuare cu aceasta plangere sau s-a terminat si pot sa stau linistita?
Nu stiu daca puteti sa stati linistita in cazul in care va analizati comportarea: acolo, undeva Sus sinteti iertata, dar ar trebui sa va iertati reciproc, cu vecina cu care v-ati certat, nu sa o ocoliti. Altfel ramine o stare de neliniste, de incordare care poate sa rabufneasca oricind intr-o noua cearta.
Art. 1732
Condiţiile exercitării dreptului de preempţiune
(1) Vânzătorul este obligat să notifice de îndată preemptorului cuprinsul contractului încheiat cu un terţ. Notificarea poate fi făcută şi de acesta din urmă.
(2) Această notificare va cuprinde numele şi prenumele vânzătorului, descrierea bunului, sarcinile care îl grevează, termenii şi condiţiile vânzării, precum şi locul unde este situat bunul.
Ceea ce nu stiu multi este ca la FISC se poate inregistra un contract ca inchiriere in care sa se declare o chirie de orice valoare. Eu am "inchiriat" un apartament fiului meu casatorit, adica i l-am dat pe gratis numai sa plateasca cheltuielile, si am inregistrat un contract de inchiriere cu chiria de 1 (un) leu. Functionara a facut niste ochi !..., dar n-a avut ce face si l-a luat in considerare.
Nu sinteti obligat sa faceti verificarea cu firma respectiva (cred ca ati fost instiintat cu citeva luni mai inainte odata cu o factura de gaz, cel putin asa mi s-a intimplat mie). Dar cautind pe internet firme autorizate pentru aceasta verificare n-am gasit nici in orasul unde locuiesc nici in zone apropiate, doar in Bucuresti. Asa ca am fost nevoit sa fac verificarea cu firma E.ON si
m-a costat 26 de lei pentru fiecare intalatie (aragaz si centrala).
Aţi ajuns la vorba lui Ion Creangă: Las-o măi! aş lăsa-o eu; dar vezi că nu mă lasă ea pe mine acum!
Corectez : "cel care a cumparat a primit suma respectiva" cu "cel care a cumparat a dat vinzatorului suma respectiva"
CrisB. N-ati inteles ce am spus. Vinzatorul si cumparatorul au semnat actele in fata notarului, urmind ca notarul sa semneze pentru legalizare dupa operatia la banca. Daca vinzatorul isi lua banii si nu mai mergea la notar, cumparatorul cu notarul puteau verifica la banca transferul de bani si notarul legaliza actul astfel incit vinzatorul era legal vinzator. Cumparatorul nu vad de ce nu s-ar mai fi dus la notar sa finalizeze tranzactia ?!
Va spun din proprie experienta cum a procedat notarul in cazul meu. Am semnat si vinzatorul si cumparatorul toate exemplarele de acte, dupa care am fost trimisi la banca pentru a face transferul de bani. Ne-am reintors la notar cu documentul de la banca in care se spunea ca cel care a cumparat a primit suma respectiva, iar in final notarul a autentificat actul de vinzare-cumparare. Si mi s-a parut foarte corect !
DanDaniel, va multumesc !
Intrebarea mea era daca pot sa schimb numele tatalui decedat, fiindca el pina la moarte a purtat un nume fals, posibil de demonstrat din Registrul de Nasteri al comunei natale. In cazul cind s-ar corecta numele lui, eu si mama mea (sotia lui) am fi rude cu el. Ar ramine ca cealalta fiica a lui, adica sora mea, sa-si schimbe numele si actele (daca doreste).
Deci, autoritatea (primaria din comuna natala a decedatului) are dreptul legal sa elibereze un nou certificat de nastere, de data aceasta corect ?