avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE- CUMPARARE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE- CUMPARARE IMOBIL

Vreau sa cumpar o casa , dar proprietarul vrea banii inainte in cont sa, nu cumva sa fie falsi spune el , apoi vrea sa semneze contractul de vanzare -cumparare.Proprietarul fiind avocat de meserie.Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 15:05, 3 Mai 2012
Nu este corect asa,ii dati bani dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare.
Actul de vanzare-cumparare se incheie la notariat in forma autentica si tot atunci in fata notarului, ii remiteti vanzatorului suma de bani solicitata si dobanditi in proprietate imobilul. Nu ii remiteti banii anterior incheierii contractului de vanzare-cumparare pentru ca s-ar putea sa nu ii mai recuperati niciodata
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
ar mai fi o varianta si anume sa incheiati (autentificati) contractul chiar la banca. Il rugati pe notar sa mearga cu dumneavoastra si cu cumparatorul, si in momentul in care vanzatorul semneaza ii faceti si dvs viramentul (presupun ca nu ii platiti cash)
Nu trebuie sa mearga cu notarul la banca, poate stipula in contract o clauza rezolutorie, in caz ca nu se plateste pretul intr-un anumit termen.
Daca proprietarul este avocat ar trebui sa va angajati avocat deoarece altfel pot exista multe probleme...care sa se rezolve in cativa ani...
Poate ca nu va veti mai recupera niciodata banii...dati...

Banii din banca nu au cum sa fie falsi.
Nu am auzit niciodata sa existe bani falsi in banca.
Este adevarat ca si eu verific valuta chiar si de la banca dar...banca nu elibereaza bani falsi...
Cel putin nu am constat niciodata asa ceva...

Alte discuții în legătură

Plata apartamentului, prin transfer bancar cristina.risca cristina.risca Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, iar plata as vrea sa o fac prin ordin de plata, prin transfer in contul ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)