avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren?

As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de vinzare cumparare fara sa existe dubii ca ulterior nu au fost primiti banii in cont sau alte neajunsuri?
Sigur ca nu am dori sa facem tranzactia cu bani cash ,caci sint riscuri si in situtia asta! Ma gindesc daca in actul de vinzare- cumparare notarul va specifica ca vinzarea va fi valabila atunci cind se confirma banii in cont de catrea banca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela86dragnea , utilizator 16:32, 15 Septembrie 2020
Cand vorbim de o suma insemnata, e bine ca plata sa fie efectuata prin virament bancar. Sunt banci care efectueaza operatiunile in aceeasi zi ( deschideti dvs. un cont current la aceeasi banca ca a cumparatorului-poate fi orice locatie din tara). Astfel, cumparatorul se poate prezenta la dvs. cu ordinul de plata si , peste cateva ore, sa sunati la banca, pentru a verifica intrarea banilor in cont, urmand ca mai apoi, sa semnati contractul de vanzare-cumparare la notar.
Corect ce spune dna Diana.
Mai adaug un lucru cu riscul de a face publicitate:
Schema pe care o recomand eu clientilor mei cand e vorba de tranzactii imobiliare e aceasta:
- plata efectuata prin virament bancar cu mentionarea datelor tranzactiei
- cel ce primeste banii (daca nu are nevoie de ei imediat) face un depozit de 1 luna, si apoi ii poate scoate fara nici un comision.

Eu lucrez cu Piraeus, nu are comisioane la depunere, iar la scadenta depozit nu are comisioane la retragere...

Astfel evitati multe probleme (inselatorii la sume, bancnota falsa, etc).

Succes la tranzactionare.
Prin virament bancar, in momentul in care s-a facut virarea din contul cumparatorului banca va emite un extras pe care il prezentati notarului, la semnarea actelor la notariat se specifica ca actul de vanzare cumparare se finalizeaza in termen de 3-4 zile dupa intrarea banilor in contul dumneavoastra. Dupa ce primiti banii in cont mergeti la notariat si dati o declaratie ca ati primit banii si totul este ok, eu asa am facut la vanzarea unui apartament pe care cumparatorul l-a achizitionat cu credit la banca.
Prin virament bancar cu ipoteca legala a vanzatorului pentru primirea pretului, ipoteca ce se ridica cand vor intra banii in cont, printr o declaratie a vanzatorului in forma autentica ca a primit pretul conform extrasului de cont si care se va trimite la CF pentru a radia ipoteca.
Multumesc tuturor pentru sfaturile competente. Imi sint de un real folos. Intetionez sa folosesc aceaisi banca pe care o are cumparatorul. Sper sa dureze doar citeva ore pina la confirmarea banilor in cont, si nu pina a doua zi , fiind in alta localitate!
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
liana1963, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare prin virament bancar. cum ma asigur ca cumparatorul vireaza banii Tiberiu25 Tiberiu25 Bună ziua. Vand un apartament. Cumpărătorii au banii in banca o parte si fac transfer bancar. Restul cash. Cum se procedeaza la notar? Semnăm actele pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar ... Cristina Criss Cristina Criss Bună seara! Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar trebui să apelez și care sunt pașii de urmat! În urmă cu 2 ani am cumpărat un imobil pe ... (vezi toată discuția)