avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate muzu

Activitate muzu

Răspuns la discuția Storno factura
Multumesc de raspuns si dumneavoastra.

Singura problema atunci ar fi la banca unde nu pot face plata decat in baza unei facturi. Mi se va accepta sa platesc o suma mai mica decat va fi trecut pe noua proforma, respectiv doar aceea diferenta fata de prima?
Răspuns la discuția Storno factura
Multumesc de raspuns!

Nu este necesar ca pe noua factura proforma sa apara cu minus toate produsele de pe prima proforma astfel incat sa apara la total doar diferenta de plata. Altfel cum justific platile?
Discuție Storno factura
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Mi s-a facut o factura proforma din China pe care am achitat-o prin transfer bancar. Din pacate a aparut o confuzie legat de carateristicile thenice ale produselor platitie si am stabilit ca in locul produselor care apareau pe facturaproforma sa mi se livreze altele, dar de valoare mai mare. Intrebarea mea ar fi cum trebuie stornata prima factura si cum trebuie sa arate noua factura astfel incat sa pot plati doar diferenta de la prima si sa nu am probleme la vama cand vor ajunge produsele.

Multumesc anticipat!
am sa incerc sa explic situatia mai clar. eu voi plati o suma de bani care reprezinta de fapt costul pentru inchirierea unui software si anume a unui numar de x licente anuale ale acestui software. eu la randul meu voi inchiria acest software lunar ca parte a unui sistem IT(include si hardware) clientilor din Romania. partea cu TVA si taxarea inversa imi este clara. nu-mi este clar daca implica vreo formalitate vamala si de asemenea cunsosc termenul de impozit pe nerezidenti.

completare: acest software voi dori sa-l si vand clientior din Romania ca optiune la inchiriere. nu stiu daca situatia este diferita in vreun fel.
Buna ziua,

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema. Am o firma de IT care doreste sa cumpere un software dintr-o tara non UE. Procedura de face in felul urmator: in baza unei facturi se face o plata catre aceea firma pentru un numar de X licente ale unui software care va fi instalat de catre firma mea la clienti, ei urmand sa platesca o taxa lunara. Nelamurirea mea este cum se procedeaza cu TVA-ul si taxele vamele tinanad cont ca acele licente nu sunt un produs fizic, deci nu vor intra in tara(vama) pe un suport fizic. Practic se poate considera ca firma din strainatate presteaza un serviciu de la distanta prin Internet, deoarece acele licente se valideaza pe un server al lor.

Multumesc anticipat!
prestare de serviciu. aparitie publicitara. facturile s-au emis in baza unui contract semnat anterior de ambele parti.
am rugamintea daca puteti sa-mi mai dati un sfat. motivul pentru care nu am platit aceasta factura este acela ca nu ne-a fost expediata. este vorba de o factura emisa in decembrie 2008 si pe care am primit-o abia acum prin intermediul firmei de recuperare. desi ei sustin ca au trimis-o nu exista nici o dovada a acestui fapt. fiind din orase diferite ar fi trebuit s-o trimita prin posta cu confirmare de primire, lucru care nu s-a intamplat. problema este ca nestiind de existenta acestei facturi nici nu a fost inregistrata in evidentele contabile din aceea perioada. intrebarea ar fi daca este indicat sa refuzam plata acestei facturi, pe motiv de viciu de procedura, si in caz ca vom fi actionati in judecata de catre firma de recuperare exista sanse de castig. sau daca credeti ca trebuie platita cum se mai poate inregistra in contabilitate o factura emisa in urma cu un an.

multumesc inca o data pentru amabilitate
multumesc mult de ajutor. mandatul cred ca se poate trimite cu confirmare de primire ceea ce poate fi considerata o dovada a platii. sa mai cer sa mi se emita si chitanta?
ar fi o varianta si aceea de face plata prin mandat postal, care cred ca este echivalent cu a plati cash, iar pe mandatul postal sa trec datele societatii? varianta aceasta considerati ca ar fi legala?

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa-mi oferiti o solutie la urmatoarea problema. Am suspendat activitatea la firma si in aceasta perioada am primit o somatie de la o firma de recuperare legat de o factura emsisa catre noi dar neplatita. Intrebarea ar fi cum se poate achita acesta suma tinand cont ca firma este suspendata si are toate conturile bancare inchise. Se poate face plata dintr-un cont bancar personal urmand ca ulterior la reluarea activitatii sa se inregistreze aceasta factura si dovada platii?

Multumesc!