avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Storno factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Storno factura

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Mi s-a facut o factura proforma din China pe care am achitat-o prin transfer bancar. Din pacate a aparut o confuzie legat de carateristicile thenice ale produselor platitie si am stabilit ca in locul produselor care apareau pe facturaproforma sa mi se livreze altele, dar de valoare mai mare. Intrebarea mea ar fi cum trebuie stornata prima factura si cum trebuie sa arate noua factura astfel incat sa pot plati doar diferenta de la prima si sa nu am probleme la vama cand vor ajunge produsele.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:11, 10 Septembrie 2010
Mi s-a facut o factura proforma

Avand in vedere ca este factura proforma, se poate emite alta factura proforma cu detaliile corecte si achitati diferenta. Importanta este factura finala (invoice) , cea care, probabil , va va parveni odata cu marfa.
O zi buna!
Multumesc de raspuns!

Nu este necesar ca pe noua factura proforma sa apara cu minus toate produsele de pe prima proforma astfel incat sa apara la total doar diferenta de plata. Altfel cum justific platile?
factura proforma nu este considerata document justificativ in contabilitate
Platile pot fi considerate sume achitate in avans, in lipsa facturii originale, definitive .
Multumesc de raspuns si dumneavoastra.

Singura problema atunci ar fi la banca unde nu pot face plata decat in baza unei facturi. Mi se va accepta sa platesc o suma mai mica decat va fi trecut pe noua proforma, respectiv doar aceea diferenta fata de prima?
cred ca nu vor fi probleme cu dpve ; puteti face mentiunea in formular la rubrica "facturi" ca reprezinta plata prin diferenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data livrare chitanta AngelaSimina AngelaSimina buna ziua. Am convenit cu un furnizor livrarea unei marfi. Am platit avans x%. Urmeaza sa platesc restul cand se va livra toata marfa. Pe chitanta figurau ... (vezi toată discuția)
Documente import china Verisss Verisss buna ziua, V-qsw ruga sa ma ajutati cu un raspuns vizavi la o problema legata de un import de aparatura pentru salon de infrumusetare din china. a ajuns marfa ... (vezi toată discuția)
Nota de receptie ditabetina ditabetina buna seara, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de produse pe care le primesc de la diversi furnizori ... (vezi toată discuția)