Ma confrunt cu urmatoarea problema. Mi s-a facut o factura proforma din China pe care am achitat-o prin transfer bancar. Din pacate a aparut o confuzie legat de carateristicile thenice ale produselor platitie si am stabilit ca in locul produselor care apareau pe facturaproforma sa mi se livreze altele, dar de valoare mai mare. Intrebarea mea ar fi cum trebuie stornata prima factura si cum trebuie sa arate noua factura astfel incat sa pot plati doar diferenta de la prima si sa nu am probleme la vama cand vor ajunge produsele.
Avand in vedere ca este factura proforma, se poate emite alta factura proforma cu detaliile corecte si achitati diferenta. Importanta este factura finala (invoice) , cea care, probabil , va va parveni odata cu marfa.
O zi buna!
Nu este necesar ca pe noua factura proforma sa apara cu minus toate produsele de pe prima proforma astfel incat sa apara la total doar diferenta de plata. Altfel cum justific platile?
factura proforma nu este considerata document justificativ in contabilitate
Platile pot fi considerate sume achitate in avans, in lipsa facturii originale, definitive .
Singura problema atunci ar fi la banca unde nu pot face plata decat in baza unei facturi. Mi se va accepta sa platesc o suma mai mica decat va fi trecut pe noua proforma, respectiv doar aceea diferenta fata de prima?
Nota de receptie
ditabetina
buna seara,
am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de produse pe care le primesc de la diversi furnizori ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.