avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... data livrare chitanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

data livrare chitanta

buna ziua.
Am convenit cu un furnizor livrarea unei marfi.
Am platit avans x%. Urmeaza sa platesc restul cand se va livra toata marfa.
Pe chitanta figurau un numar de bucati platite corespunzatoare avansului.
Adica pt x lei corepundeau y piese din totalul de livrat.
Am observat acum ca pe factura scria data livrarii data la care am facut factura pt avans.

Practic pot fi tepuita cu x lei corespunzatori avansului? Deoarce am semnat factura care mentiona
expedierea marfii la data emiterii facturii?

Va rog daca imi puteti da niste sfaturi ca pe viitor cand fac asemenea operatiuni sa fiu in siguranta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 20:09, 19 Mai 2009
AngelaSimina a scris:

buna ziua.
Am observat acum ca pe factura scria data livrarii data la care am facut factura pt avans.

Practic pot fi tepuita cu x lei corespunzatori avansului? Deoarce am semnat factura care mentiona

Va rog daca imi puteti da niste sfaturi ca pe viitor cand fac asemenea operatiuni sa fiu in siguranta.

Multumesc.

Cred ca n-am inteles fraza: "Pe chitanta figurau un numar de bucati platite corespunzatoare avansului"
Pe chitante se inscrie suma in lei a facturii achitate cu numerar.

Dar sa va raspund cum se procedeaza in general:
- in primul rand este de preferat sa existe un contract de vanzare-cumparare, in care sa se stipuleze printre altele valoarea avansului si data livrarii marfii
- se face factura de avans pe care se inscrie valoarea avansului conform contract
- daca platiti in numerar trebuie sa primiti o chitanta pe care se inscrie c/v factura nr../data
- la livrarea marfii se face factura in care se descrie marfa, pret, valoare totala, de asemenea in aceeasi factura sau in una noua trebuie stornata factura de avans, adica se inscrie valoarea facturii de avans su semnul minus.

Succes!
AngelaSimina a scris:

buna ziua.

Multumesc.

Pentru factura de avans , pe chitanta trebuie sa scrie suma x inscrisa in factura , iar la explicatii se scrie contravaloarea facturii /data.
In ceea ce priveste factura finala , adica dmv produsele sunt livrate catre dmv trebuie sa primiti o factura de stornare a avansului , si toate produsele care le primiti.
Restul de plata care apare pe factura reprezinta si suma pe care trebuie sa o achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva avans incasat in 2015 WinstonSmith WinstonSmith Cum se storneaza avansurile incasate in 2015 cu TVA 24%, avand in vedere ca marfa se va livra in 2016 cu TVA 20%. Este vorba de un avans de 10% incasat in 2015 ... (vezi toată discuția)
Dovada receptiei marfii unuplusnuoa unuplusnuoa Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum. In urma unor ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)