avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dovada receptiei marfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dovada receptiei marfii

Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum.

In urma unor discutii si negocieri am primit o comanda pentru unele produse. Fiind prima colaborare cu aceasta firma am solicitat plata unui avans de 100% din valoarea marfurilor. Avans ce a fost platit. Clientul fiind presat de timp si facand totusi plata in avans am ales sa nu il mai presez si eu cu semnarea si negocierea unui contract. De asemenea, in momentul livrarii marfii nu am avut un document justificativ la mine, pentru a fi semnat (factura, aviz de expeditie sau nota de receptie) si a dovedi receptia marfurilor. M-am gandit ca aceasta este o formalitate ce urma sa o rezolv in zilele urmatoare
Dupa cateva zile am fost anuntat de client ca anumite produse din totalitatea comenzii nu sunt conforme cu asteptarile lor (dar eu sunt de parere ca sunt conforme cu ce au cerut), solicitand livrarea unei comenzi suplimentare, fara vreo plata in avans sau semanrea unui contract.
De asemenea se folosesc de faptul ca nu au semnat vreo factura sau contract pentru a forta nota solicitand preturi si conditii ce nu pot si indeplinite. Au ajuns inclusiv la argumente ca ei nu au primit marfa, desi am livrat-o personal, solicitand fie livrarea unei comenzi suplimentare in conditii imposibil de oferit, fie returnarea avansului.

Ce solutie am in acest caz? Ce sanse au ei sa isi recupereze avansul pentru marfa pe care "nu" am livrat-o?
Cel mai recent răspuns: unuplusnuoa , utilizator 15:46, 20 Decembrie 2010
livrarea se poate dovedi prin orice mijloc de proba, inclusiv martori.
daca nu puteti face dovada livrarii, atunci au dreptul la returnarea avansului.
Livrarea am facut-o impreuna cu o ruda (ce nu are legatura firma) care m-a ajutat la transport. Tinand cont de aceasta relatie de rudenie, marturia are vreo valabilitate in fata instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz expeditie si facturare andira andira Va rog frumos, am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta: - avizul de expeditie este acelasi lucru cu avizul de insotire a marfii? - trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma cu intelegerea dintre parti valexandra valexandra Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am cumparat de la un client lemne de foc, ne-am intele la pret 110 ron cu TVA inclusiv. Ne-am dus am cantarit marfa, am ... (vezi toată discuția)
Marfa livrata, bani neincasati sandro73 sandro73 Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si ... (vezi toată discuția)