avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aviz expeditie si facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aviz expeditie si facturare

Va rog frumos, am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta:

- avizul de expeditie este acelasi lucru cu avizul de insotire a marfii?
- trebuie neaparat semnat de catre cel care receptioneaza marfa? sau imi este de ajuns o confirmare electronica in sistemul de comenzi cum ca a primit ceea ce a comandat?
- factura poate fi intocmita sa spunem o singura data pe luna (sau pe saptamana) pentru toate livrarile facute in luna / saptamana respectiva sau trebuie respectat un anumit termen de la intocmirea avizului?


Legat de facturare:
- sa spunem ca eu livrez in mod normal unei librarii. Trebuie sa facturez fiecare cutie de creioane livrata in momentul X - sau pot sa cumulez livrarile facute in cursul unei saptamani / luni, pe baza avizelor de expeditie si a comenzilor plasate si confirmate in aplicatia electronica?

Ideea este ca incerc sa simplific procesul acesta de livrare catre librarie, sa nu mai facturez fiecare caiet, cutie de creioane etc, si sa fac cumva o centralizare care sa ma scuteasca de printatul a n facturi pe saptamana etc.

Daca se poate sa-mi spuneti si cum se numesc legile ce reglementeaza procesul acesta...


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 17:05, 10 Noiembrie 2009
poti face o singura factura pt mai multe livrari catre acelasi client daca in contractul incheiat intre voi nu prevede altceva.
Puteti face saptamanal o factura centralizatoare a tuturor marfurilor livrate conform contractului de baza. Verificarea o faceti prin insumarea marfurilor (buc-produs) conform avizelor de expeditie. B-)


Norme pct 72
(3) In sensul art. 155 alin. (8) lit. a) din Codul fiscal, factura centralizatoare se poate intocmi daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa se refere la livrari de bunuri, inclusiv livrari intracomunitare, si/sau prestari de servicii catre acelasi client, pentru care faptul generator al taxei ia nastere intr-o perioada ce nu depaseste o luna calendaristica;

b) toate documentele emise la data livrarii de bunuri sau prestarii de servicii sa fie obligatoriu anexate la factura centralizatoare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Deci pot factura in maxim o luna de la livrare, pe baza avizelor de expeditie.

Inteleg si ca avizul de expeditie e acelasi lucru cu cel de insotire, corect? Si se semneaza neaparat de cel care primeste marfa.
uitati un link:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

despre formulare contabile utilizate
si acolo va vati lamuri despre avizul de expeditie : cum se intomeste, cine semneaza etc
la pagina 45/46 asa cum apare in monitor
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare materiale constructii; documente anexa AncaUrda AncaUrda Am urmatoarea situatie: doi subantreprenori: A si B, firme diferite, lucreaza la acelasi obiectiv, pe acelasi santier. Subatreprenorul A se aprovizioneaza cu ... (vezi toată discuția)
Dovada receptiei marfii unuplusnuoa unuplusnuoa Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum. In urma unor ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)