avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Marfa livrata, bani neincasati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Marfa livrata, bani neincasati

Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si contractul cu anexa clientului. Avansul a fost achitat de catre firma prin banca. Contractul nu a fost semnat.
Am livrat marfa, avizul de insotire a marfii a fost semnat si stampilat de catre firma pe care s-au achizitionat bunurile, dar nu s-a mai achitat ultima factura emisa cu restul de plata.
Clientul (PF) imi spune sa el nu plateste nicmic, sa vb cu firma cu care am, sau nu am semnat contractul.
Firma imi spune ca nu a semnat nici un contract si nu are nici un fel de obligatie.
Bunurile sunt deja la client si sustine ca nu sunt livrate conform intelegerilor.
Ce sa fac? Am sansa in instanta sa imi recuperez banii? este vorba de cca. 8000 EUR
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
sandro73, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandro73 , utilizator 15:27, 29 August 2014
Ultima factura - cu restul de plata - a fost semnata de firma respectiva? Probabil ca nu...
Singurul document de care va puteti folosi cred ca este avizul de expeditie.
Incercati sa le transmiteti o somatie, conform art.1013-1014 Cod civil, fie prin posta -plic cu valoare declarata, fie prin intermediul executorului judecatoresc . Daca nu vor reactiona, probabil ca va trebui sa-i actionati in judecata.
am transmis contractul, facturile si anexa inca o data acu 14 zile cu rugamintea de a se semna, stampila si returna, cu confirmare de primire.
am confirmare dar nu am primit nimic de la firma inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz expeditie si facturare andira andira Va rog frumos, am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta: - avizul de expeditie este acelasi lucru cu avizul de insotire a marfii? - trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza pe aim? tincuta30 tincuta30 Cine este persoana care semneaza de primire pe Avizul de insotire marfa: soferul delegat, care efectueaza transportul, sau gestionarul primitor, de la sediul ... (vezi toată discuția)
Dovada receptiei marfii unuplusnuoa unuplusnuoa Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum. In urma unor ... (vezi toată discuția)