avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura catre primarie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura catre primarie

Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ce primesc banii. Marfa momentan nu o am in stoc, si o primesc in ziua in care o livrez catre primarie. Atunci voi emite si avizul de insotire. Factura de la furnizorul meu va fi emisa cu data 8.08, data la care voi livra eu marfa. Vreau sa stiu daca este legal ceea ce am facut? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:01, 27 Iulie 2010
in mod normal, nu aveti voie sa vindeti ceva ce nu aveti. daca marfa nu ati primit-o de la furnizor, nu ar fi trebuit facuta factura catre primarie. se poate intocmi factura proforma sau factura de avans catre primarie.

dar nu e cazul nici sa va faceti prea mari probleme, ca se practica modul acesta de lucru. mai ales cand e vorba de primarii, care nu fac plati in baza facturii proforma sau in baza facturii de avans.
Va multumesc mult! Primaria va avea vreo problema in cazul acesta? eu i-am facturat azi, in 5 zile imi plateste factura, iar eu o livrez cu aviz peste 2 sapt ?
nu cred ca va avea probleme. dar, de obicei, ca sa se "acopere", cer semnarea unui proces verbal de custodie in care se specifica faptul ca marfa e pastrata la dvs. pana in data de...
din punct de vedere contabil , va fi astfel :
-in iulie
emitere factura de marfa
411=% 124
707 100
4427 24
Descarcarea gestiunii - neavand stoc , nu aveti ce descarca
Din punct de vedere fiscal :
- in iulie - venituri 100 lei ; cheltuieli cu marfa vanduta 0 lei
- tva colectat : 24 lei
- tva deductibil : 0 lei

In august :
-dpdv contabil
%= 401 62
371 50
4426 12 lei
607= 371 50 lei , descarcarea gestiunii
dpdv fiscal :
- cheltuiala cu marfa vanduta = 5o lei
- tva deductibil = 12 lei
- tva de recuperat = 12 lei

Dupa cum vedeti sunt niste anomalii, asa cum v-a spus si colega @cory mai sus , nu puteti vinde ceea ce nu aveti .
O analiza mai rauvoitoare poate reconsidera vanzarea in sensul vanzarii de marfa fara provenienta marfii .
Am facut mai sus un model pe un caz ideal : o singura tranzactie in luna, platitor de tva lunar .
Opinia mea este ca o factura de avans este solutia corecta .
eu am si semnat cu primaria un contract de vanzare cumparare, cu data de astazi, si specific cele enumerate de mine mai sus. Primariile nu fac plati catre facturi de avans....

Alte discuții în legătură

Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aviz de insotire cu nir alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi spuneti, va rog, care este inregistrarea contabila a unui aviz de insotire a marfii, caruia i s-a facut NIR? Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)