grila
Aruncarea victimei de catre faptuitori intr un bazin cu intentia de a face o gluma, fapta ce a determinat decesul victimei, care nu a putut fi salvata, poate fi calificata drept:
a) loviri si vatamari cauzatoare de moarte
b omor cu intentie indirecta
c ucidere din culpa
Argumentati, pls...eu chiar nu inteleg raspunsul...
parerea mea este ca e culpa
pt intentie depasita fapta pt care se actioneaza cu intentie tre' sa fie infractiune, nu vad cum aruncarea unei pers in piscina indeplineste conditia asta
la intentie depasita autorul ne de exeplu lcm-urile sau talharia care a avut ca urmare moartea victimei deci e diferenta mare
cred k problema se pune daca victima a murit pt ca nu stia sa inoate iar faptuitorul cunoastea sau nu acest aspect sau daca a murit datorita unei lovituri in cadere etc..dar cum grila nu da mai multe detalii...
salut! am o nelamurire , poate ma puteti ajuta...
care este diferenta intre omor calificat lit f) in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale victimei, si omor deosebit de grav lit f) asupra unui magistrat, politist, jandarm sau militar, in timpul sau in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale acestora.
va intreb pt ca la omor calificat lit f) in cartea lui TOADER este dat exemplu din practica judiciara inculpatul aflat in stare de ebrietate conducand un autovehicul pe drumurile publice, vazand ca este semnalizat regulamentar de trei politisti pt a opri autovehiculul, acesta accelereaza si accidenteaza mortal pe unul dintre acestia.
cum nu se incadreaza asta la omor deosebit de grav lit f?
:((
e cam putin...
imi poti spune te rog si cat castiga un procuror sau judecator stagiar?
in prezent salariul meu ajunge la 2000 ron si nu stiu daca merita sa ma agit..
merci frumos