Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am studii economice superioare si fac contabilitatea unei microintreprinderi. Nu sunt angajata din cauza cheltuielilor generate de acest lucru . Daca firma ma angajeaza in mai 2016 ca si director economic pot sa semnez bilantul? Si daca ma concediaza peste o luna va fi dubios? Practic o sa fiu angajata doar in luna semnarii bilantului.
Multumesc mult.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: firma acorda anumitor clienti carduri de fidelitate pe baza carora clientul primeste 20% reducere la produsele cumparate.
Reducerea de 20% este reducere comerciala (remiza) sau reducere financiara? Pe factura se va scrie valoarea reducerii.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Acesta era cazul inainte ca Legea contabilitatii sa fie modificata.
Insa acum, daca o firma indeplineste criteriul art 5 alin 1^1 din Legea Contabilitatii(CA si total active < 35.000 eur), bilantul poate fi semnat si de persoane fizice cu studii economice superioare. Intrebarea mea este ca aceasta persoana poate semna bilantul chiar daca firma nu alege sistemul simplificat de contabilitate?
Daca o firma indeplineste criteriul art 5 alin 1^1 din Legea Contabilitatii(CA si total active < 35.000 eur), DAR nu opteaza pentru sistemul simplificat de contabilitate INSA opteaza pentru contract civil incheiat cu persoane fizice cu studii economice superioare, bilantul intocmit cf Ordin 3055/2009 poate fi semnat de persoana fizica cu studii superioare?