avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare bilant dec 2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare bilant dec 2011

Daca o firma indeplineste criteriul art 5 alin 1^1 din Legea Contabilitatii(CA si total active < 35.000 eur), DAR nu opteaza pentru sistemul simplificat de contabilitate INSA opteaza pentru contract civil incheiat cu persoane fizice cu studii economice superioare, bilantul intocmit cf Ordin 3055/2009 poate fi semnat de persoana fizica cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: derzsym , utilizator 10:34, 17 Noiembrie 2011
Bilantul poate fi semnat in 3 cazuri.
1.Pers.fizice acreditate CECCAR.
2.Pers.juridice acreditate CECCAR.
3.Alta persoana imputernicita conform legii-contabil sef sau director economic incadrat cu CIM la societate.
Acesta era cazul inainte ca Legea contabilitatii sa fie modificata.
Insa acum, daca o firma indeplineste criteriul art 5 alin 1^1 din Legea Contabilitatii(CA si total active < 35.000 eur), bilantul poate fi semnat si de persoane fizice cu studii economice superioare. Intrebarea mea este ca aceasta persoana poate semna bilantul chiar daca firma nu alege sistemul simplificat de contabilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil obligatoriu la micro cu venit anual de 5000 euro? valentin33 valentin33 Buna ziua, Sunt in proces de infiintare a unui SRL (microintreprindere). Imi fac aceasta firma in primul rand pentru a putea derula un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Ordin 2239/25.07.2011 pentru aprobarea sistemului simplificat de contabilitate  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][u]Ordin 2239 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate, publicat in Monitorul Oficial nr. 522 din 25 iulie 2011[/u][/b] [b]MINISTERUL ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilant Mircea-Alexandru Mircea-Alexandru Am terminat de intocmit bilantul pe anul 2013 si urmeaza sa il depun.Din ce am inteles daca cifra de afaceri este sub 100.000E nu este nevoie de ... (vezi toată discuția)