avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate sadsoull

Activitate sadsoull

Răspuns la discuția Case nationalizate, legea 10/2001
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Și eu sunt de părere că orice aspect discutat definitiv în instanță nu se mai poate rediscuta, inclusiv, deci, sumele stabilite prin expertză judiciară, însușite de instanță printr-o hotărâre definitivă.

În caz contrar, s-ar încălca autoritatea de lucru judecat, parte a principiului preeminenței dreptului.

De altfel, din coroborarea art. 4 a Legi de restituire menționată cu alte articole, cum ar fi 21, 21, 50, nu văd că ar reieși posibilitatea reevaluării sumelor stabilite ca despăgubiri de către o instanță judecătorească.

Prin urmare, dacă Legea 165 se va interpreta contrar, va fi o interpretare abuzivă.

Cu stimă.

domnule avocat ,,am si eu o antrebare ,,detin un dosar privind legea 10 si avand an vedere ca sentinta sa pronuntat an 2006 cu masurile reparatori an acest caz o suma de bani iar din 2006 abia anul acesta anrp a emis primul titlu de plata ..intrerbare se mai poate recalcula suma avand an vedere perioada de timp pana la solutionare 2006 -2014 multumesc anticipat
Răspuns la discuția legea 10/2001
buna ziua ati rezolvat ceva referitor la acesta problema ..multumesc anticipat
salut ..ati mai rezolvat ceva cu acesta problema?
buna ziua ..am si eu o antrebare, a recuperat cineva bani de la stat ..referitor la legea 10 despagubirile an bani pana la 500 mil iar restul titluri ..pentru ca tatala meu are dosarul depus .dar de 2,3 ani ancoace nimic..cum ai putem obliga sa ne dea bani ...multumesc anticipat pentru orice informatie
salutare, e vreo persoana care a ajuns la stadiul de a primi despagubiri banesti referitor la legea 10 ?