ce se aplica intr-o unitate a M.A.I..... OMFP 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.....sau OMAI 334 /2002 privind inventarierea bunurilor materiale in unitatile M.A.I.?
buna ziua...lucrez la un I.S.U. ...azi a sosit o adresa la I.S.U. la care lucrez de la I.G.S.U. prin care se cerea sa se raporteze cadrele care doresc mutarea catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor....m-am trecut pe lista...am facut raport catre comandant ca doresc mutarea si acesta nu mi s-a aprobat..e legal acest lucru?...nu este contrar art.41 din Constitutie potrivit caruia alegerea profesiei ,a meseriei ,a ocupatiei si a locului de munca este libera? ce trebuie sa fac mai departe ca sa ma transfer daca comandantul nu mi-a aprobat raportul?
da...nu mai repet greseala asta niciodata...cu siguranta. mai am o nelamurire. mie nu mi s-a dat nimic la mana nici un act, proces verbal de contraventie , nimic ce se intampla? politistul a spus ca imi vine acasa amenda dar procesul verbal de contraventie? si daca eu vreau sa platesc amenda in 48 de ore ca sa se reduca la jumatate ?
pai este contraventie din moment ce am avut 0.75 in sange nu? ce se mai poate pune problema de infractiune aici? daca imi iau un avocat ma poate ajuta cu ceva sa iau permisul mai repede inapoi? am inteles ca se poate contesta alcooltestul ca nu este omologat sau verificat ceva de genul asta..eu nu am semnat procesul verbal de constatare..etc
am inteles... dar daca mi s-a adus la cunostinta si mi s-a spus ca dosarul va pleca la procuror pentru aplicarea sanctiunii administrative inseamna ca nu se mai cere recalcularea alcoolemiei nu? si cine dispune pe cate luni mi se va suspenda permisul ? politistul seful lui sau procurorul? e posibil sa mi se suspende 4 luni daca nu am mai avut nici o recidiva? multumesc..
mi s-a retinut permisul de conducere pentru alcoolemie 0.48 alcool pur in aerul expirat respectiv 0.75 in sange. politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca imi suspenda 3 luni permisul de conducere pentru alcool la volan si o luna pentru neoprirea la semnalul agentului de circulatie. nu e prea mult? ce se intampla acum? am dreptul sa dau testarea si sa iau permisul mai devreme? va rog lamuriti-ma si pe mine ca nu prea am avut probleme de genul asta si nu stiu cum se procedeaza.. inca ceva.. am platit eu probele biologice in suma de 160 ron nu trebuie sa imi recuperez banii de la politie? cum se procedeaza?