avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

mi s-a retinut permisul de conducere pentru alcoolemie 0.48 alcool pur in aerul expirat respectiv 0.75 in sange. politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca imi suspenda 3 luni permisul de conducere pentru alcool la volan si o luna pentru neoprirea la semnalul agentului de circulatie. nu e prea mult? ce se intampla acum? am dreptul sa dau testarea si sa iau permisul mai devreme? va rog lamuriti-ma si pe mine ca nu prea am avut probleme de genul asta si nu stiu cum se procedeaza.. inca ceva.. am platit eu probele biologice in suma de 160 ron nu trebuie sa imi recuperez banii de la politie? cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:53, 23 Decembrie 2009
Ar trebui sa fiti fericit ca nu v-ati ales cu dosar penal. La o alcoolemie de 0.48 alcool pur in areul expirat , de obicei la sange iese in jur de 0,9-1. Este posibil chiar sa se solicite recalcularea alcoolemie.
Si nu veti recupera nici un ban de la politie...
am inteles... dar daca mi s-a adus la cunostinta si mi s-a spus ca dosarul va pleca la procuror pentru aplicarea sanctiunii administrative inseamna ca nu se mai cere recalcularea alcoolemiei nu? si cine dispune pe cate luni mi se va suspenda permisul ? politistul seful lui sau procurorul? e posibil sa mi se suspende 4 luni daca nu am mai avut nici o recidiva? multumesc..
Daca este contraventie, decide politia....daca este infractiune...decide procurorul sau instanta de judecata. Oricum, daca se ajunge la instanta de judecata si veti fi condamnat, permisul se anuleaza si veti avea posibilitatea sa sustineti din nou examenul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
pai este contraventie din moment ce am avut 0.75 in sange nu? ce se mai poate pune problema de infractiune aici? daca imi iau un avocat ma poate ajuta cu ceva sa iau permisul mai repede inapoi? am inteles ca se poate contesta alcooltestul ca nu este omologat sau verificat ceva de genul asta..eu nu am semnat procesul verbal de constatare..etc
Daca este contraventie...nu are treaba procurorul; deci nu are cum sa ajunga dosarul la procuror.....

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan kostyn_02 kostyn_02 Am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am fost oprit de politie si testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit 0.48 iar la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan este speta. o sa incerc sa fiu concret in ... Unu123 Unu123 Alcoolemie la volan este speta. O sa incerc sa fiu concret in exprimare, pentru ca nici eu nu am gasit cand am cautat si am avut nevoie. Ajut si eu la ... (vezi toată discuția)