avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolul la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolul la volan

Am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am fost oprit de politie si testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit 0.48 iar la testele de sange la primul mi-a iesit 0.91 la al doilea 0.75. Acum m-au chemat la politie sa fac cerere de recalculare. M-ar ajuta la ceva? Si mai am o intrebare pot scapa doar cu o amenda si permisul suspendat 3 luni si nu anulat? Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 18:21, 22 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Este bine sa solicitati o recalculare.
Avand in vedere ca in conformitate cu OUG 195 din 2002 o alcolemie sub 0,80 la mie este calificata ca si contraventie nu aveti de pierdut . Veti fi pedepsit cu amenda de pana la 20 puncte si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de trei luni. Permisul il veti recupera dupa sustinerea unui examen.
In situatia aceasta ( alcolemie sub 0,80 la mie) permisul nu se anuleaza, doar se suspenda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
buna ziua
procedati asa cum zic ei ca tot la fel este daca este peste limita va fac dosar ,daca este sub limita va sanctioneza contraventional ,nu prea aveti ce face ,trebuia sa va ginditi inainte de a consuma alcool si apoi sa va urcati la volan.
bafta
av dh
Atunci cand va duceti la politie intrebati care este testul concludent si care va fi luat in considerare la finalizarea dosarului. daca este ultimul test atunci nu are rost sa mai faceti recalculare. Veti avea permisul suspendat 3 luni si asta basta!B-)
Buna ziua.Daca perioada de timp scursa intre ora in care ati fost oprit de organele de politie si ceea la care vi s-au recoltat probe biologice este mai mare de 30 de minute ,recalcularea este obligatorie.Dupa recalculare veti putea sti ce se va intampla cu dosarul dvs si implicit cu permisul de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere MARIO2009 MARIO2009 mi s-a retinut permisul de conducere pentru alcoolemie 0.48 alcool pur in aerul expirat respectiv 0.75 in sange. politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool - contraventie, reducerea termenului de suspendare AndreiPopa15 AndreiPopa15 Buna,in urma cu 1 luna pe data de 19 Ianuarie mi-a fost suspendat permisul pentru consum de alcool. Am avut 0,45 la echilotest iar la probele de sangea mia ... (vezi toată discuția)
0.42mg alcool in aerul expirat. ruxandrapl ruxandrapl Buna ziua, Aseara un prieten a fost oprit de politie si testat cu etilotestul, in aerul expirat i-a iesit o alcoolemie de 0.42 mg, apoi a fost dus la ... (vezi toată discuția)