avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate cagafitei

Activitate cagafitei

Si cat dureaza actiunile in instanta? Pe perioada desfasurarii procesului restantierii vor acumula noi datorii. Atunci se va merge din proces in proces?
Dacă conductele de transport reprezintă instalaţie comună, atunci într-o proprietatea privată, aşa cum este spaţiul cu destinaţie de locuinţă (apartamentul), pot coabita două proprietăţi, privată şi comună? Totodată, dacă aceste conducte reprezintă instalaţie comună înseamnă că suprafaţa utilă a apartamentului se diminuează iar taxele şi impozitele aferente trebuie ajustate. Iar daca aceasta instalatie este comuna atunci vecinii mei au dreptul sa o inspecteze ori de cate ori este nevoie. de ex. cum este instalatia de incalzire de la subsol o putem inspecta la orice ora din zi si din noapte; se intelege din ce vrea operatorul de termoficare ca trebuie sa convietuim in condominiu cu usile larg deschise pentru a nu obstructiona accesul la instalatia comuna a niuciunui proprietar.

În actele de proprietate ale apartamentului, cota indiviză stabilită face referire la instalaţii şi spaţii aflate în proprietatea comună, iar proprietatea individuală cât şi cea comună este clarificată tot de legiuitor, la art. 3, lit. b şi lit. c din Legea nr. 230/2007.

Astept cu real interes un raspuns de la dumneavoastra sau o indrumare catre o autoritate competenta pentru clarificari legislative.
Cu stima, Agafitei Cristi
Răspuns la discuția Spor doctorat
Imi cer scuze daca nu am fost foarte clar. E adevarat, pe duarat efectuarii studiilor de doctorat efectuez si o activitate in baza unui cmi. Voiam sa stiu daca anii de vechime de la doctorat ma ajuta cu ceva, dupa finalizare. Multumesc
Răspuns la discuția Spor doctorat
Va multumesc mult pentru raspuns. Deci, in consecinta am toate sansele, legal vorbind, sa-mi maresc vechimea in muca, actuala, cu adugarea vechimii celor trei ani de doctorat.
Discuție Spor doctorat
In paralel cu activitatea profesionala de baza urmez si forma de doctorat cu frecventa cu bursa, ultimul an. As vrea sa stiu daca, dupa obtinerea titlului de doctor, vechimea celor trei ani de doctorat pot s-o adaug vechimii de la locul meu de munca actual. De la resurse umane mi-au spus ca-mi vor regunoaste titlul de doctor si sper ca dupa noua lege a salarizarii sa mi se acorde si sporul de doctor. Vreau sa stiu daca pot fructifica cumva vechimea acumulata in munca conform bursei de doctorat din care se stie ca se platesc impozite, exact cum plateste un angajator si angajat. Va multumesc.