avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributia la cheltuielile de incalzire pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributia la cheltuielile de incalzire pentru coloanele care tranziteaza apartamente deconectate de la sistemul centralizat de incalzire.

Dacă conductele de transport reprezintă instalaţie comună, atunci într-o proprietatea privată, aşa cum este spaţiul cu destinaţie de locuinţă (apartamentul), pot coabita două proprietăţi, privată şi comună? Totodată, dacă aceste conducte reprezintă instalaţie comună înseamnă că suprafaţa utilă a apartamentului se diminuează iar taxele şi impozitele aferente trebuie ajustate. Iar daca aceasta instalatie este comuna atunci vecinii mei au dreptul sa o inspecteze ori de cate ori este nevoie. de ex. cum este instalatia de incalzire de la subsol o putem inspecta la orice ora din zi si din noapte; se intelege din ce vrea operatorul de termoficare ca trebuie sa convietuim in condominiu cu usile larg deschise pentru a nu obstructiona accesul la instalatia comuna a niuciunui proprietar.

În actele de proprietate ale apartamentului, cota indiviză stabilită face referire la instalaţii şi spaţii aflate în proprietatea comună, iar proprietatea individuală cât şi cea comună este clarificată tot de legiuitor, la art. 3, lit. b şi lit. c din Legea nr. 230/2007.

Astept cu real interes un raspuns de la dumneavoastra sau o indrumare catre o autoritate competenta pentru clarificari legislative.
Cu stima, Agafitei Cristi
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:34, 5 Septembrie 2014
într-o proprietatea privată, aşa cum este spaţiul cu destinaţie de locuinţă (apartamentul), pot coabita două proprietăţi, privată şi comună?

In proprietatea privata exista parti din proprietatea comuna instalatii ale imobilului= instalatii caldura,apa ,gaze
atunci vecinii mei au dreptul sa o inspecteze ori de cate ori este nevoie

Exista dispozitie imperativa care obliga accesul in proprietatea privata pentru inspectie si reparatie parti
L nr 230/2007 Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Pentru a va clarifica aspectele neclare,studiati L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune xp-kry xp-kry Instalaţiile de apă rece / caldă, de încălzire şi canalizare din subsol şi de pe verticală, până la intrarea în apartamente, inclusiv conducta tip ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? vecinul de dedesubt imi cere sa-i platesc imbunatatirile facute de el la instalatia sanitara 2ph5516 2ph5516 Buna ziua! De ceva vreme ma confrunt cu o problema foarte agasanta. Acum 2 ani la noi in bloc, dedesubt, s-a mutat o familie de tineri casatoriti. Toate bune ... (vezi toată discuția)
Partile comune rebell_rose rebell_rose Va rog sa-mi spuneti si mie la ce articol din legea 230 sau in norme gasesc despre partile comune, mai exact care sunt acestea ( pod, subsol..etc) ... (vezi toată discuția)