avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor doctorat

In paralel cu activitatea profesionala de baza urmez si forma de doctorat cu frecventa cu bursa, ultimul an. As vrea sa stiu daca, dupa obtinerea titlului de doctor, vechimea celor trei ani de doctorat pot s-o adaug vechimii de la locul meu de munca actual. De la resurse umane mi-au spus ca-mi vor regunoaste titlul de doctor si sper ca dupa noua lege a salarizarii sa mi se acorde si sporul de doctor. Vreau sa stiu daca pot fructifica cumva vechimea acumulata in munca conform bursei de doctorat din care se stie ca se platesc impozite, exact cum plateste un angajator si angajat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 21 Decembrie 2009
Pe toată durata activităţii, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă, care obţine bursă, beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfăşura activităţi didactice prin cumul sau prin plata cu ora, potrivit contractului de studii de doctorat.
După susţinerea tezei de doctorat, I.O.S.U.D. eliberează o adeverinţă care atestă că perioada în care doctorandul a urmat studiile universitare de doctorat la forma de învăţământ cu frecvenţă constituie vechime în muncă.
Va multumesc mult pentru raspuns. Deci, in consecinta am toate sansele, legal vorbind, sa-mi maresc vechimea in muca, actuala, cu adugarea vechimii celor trei ani de doctorat.
Nu am inteles foarte clar: pe durata efectuarii studiilor de doctorat dvs. desfasurati si activitate in baza unui contract individual de munca? Pentru ca, in acest caz, vechimea in munca curge de la sine, nu vi se pot socoti cei 3 ani de doctorat ca si vechime dubla (odata pentru munca desfasurata in baza cim si totodata si pentru doctoratul sustinut in aceeasi perioada...)
Imi cer scuze daca nu am fost foarte clar. E adevarat, pe duarat efectuarii studiilor de doctorat efectuez si o activitate in baza unui cmi. Voiam sa stiu daca anii de vechime de la doctorat ma ajuta cu ceva, dupa finalizare. Multumesc
In aceste conditii, beneficiati numai de un spor la salariu ,deoarece perioada de doctorat s-a suprapus cu o perioada in care ati desfasurat activitatea in baza unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca divele divele Perioada in care o persoana a fost doctorand cu frecventa este considerata vechime in munca ? - dar in specialitate, daca este un profesor de liceu? - dar ... (vezi toată discuția)
Doctorat - vechime in munca la pensie? sabyella sabyella Buna ziua, As avea si eu o intrebare: daca studiile de doctorat nu se finalizeaza cu sustinerea tezei de doctorat, dar in cei 4 ani de stagiu facuti ... (vezi toată discuția)
Doctorat - vechime krissa33 krissa33 In perioada 1.11.2001-31.10.2005 am fost doctorand forma cu frecventa cu bursa. Teza am sustinut-o public la data de 29.10.2009. Titlul de doctor l-am primit ... (vezi toată discuția)