Imi puteti spune care este formula de calcul a indemnizatiei pentru concediu de maternitate?
Din cate am inteles este 85% din venitul brut pe ultimele 6 luni lucrate (adica zilele lucratoare din ultimele 6 luni).
Ce nu inteleg este de ex in cazul meu, intru in concediu pe 15 martie 2010, ultimele 6 luni lucrate inseamna ce venituri am primit pe lunile sep, oct, nov, dec, ian, feb sau veniturile trecute pe cartea de munca in lunile sept, oct, nov, dec, ian, feb. Precizez ca salariul il iau pe luna trecuta nu pe cea in curs, la data de 10. In acest caz o sa se ia in calcul si venitul primit in martie?
Buna ziua,
Am semnat la inceputul anului un act aditional la CIM prin care la 6 luni primesc o prima de fidelizare impozabila, Actul este valabil un an jumatate si in cazul in care nu vreau sa mai lucrez la ei trebuie sa le restitui sumele primite.
Cum in cateva luni intru in concediu de maternitate si dupa in concediu de crestere a copilului as vrea sa stiu:
1. daca trebuie sa le restitui ce am primit pana acum;
2. daca voi mai primi sumele pentru urmatoarea perioada la 12 luni si respectiv la 18 luni, chiar daca o sa fiu in concediu de cresterea a copilului. Din cate stiu, eu raman ca si angajata la ei in aceasta perioada, plus ca in actul aditional nu este prevazut nimic in caz de sarcina.
Am cumparat un apartament impreuna cu prietenul meu prin programul "prima casa". Cum el mai avea o proprietate, creditul a fost facut doar pe numele meu si doar eu figurez ca proprietar in contractul de vanzare-cumparare. Precizez ca el a platit avansul si ca impreuna vom plati ratele la apartament.
As dori sa stiu daca exista o posibilitate legala prin care eu sa recunosc ca el a platit acel avans si ca platim impreuna ratele, astfel in cat daca peste 5 ani de zile (cat ne obliga contractul sa nu vindem apartamentul), noi ne vom desparti si vom vinde apartamentul, el sa aiba dreptul la cota cu care el a participat la apartament (avans + 50% din rate).
Ma gandeam la o declaratie pe propria raspundere la notar prin care eu sa recunosc ca platim impreuna ratele. Cred ca mai este si solutia casatoriei dar nici eu si nici el nu vrem sa o facem, avand ca motiv un apartament.