Datele problemei: 1.firma mea incheie un contract de prestari servicii promotionale cu un client, prin care noi ne angajam sa-i gasim fete care sa ii promoveze produsele sau un produs in toate magazinele METRO.2.actiunea are o durata de 15 ore/persoana.3.Cu fetele cu care lucram incheiem o conventie civila pentru cele 15 ore, retinem cei 10% si le trimitem 2 exemplare din conventie. 4. Cu fetele respective nu mai lucram fie deloc, fie peste vreo 6 luni. Art. 52 din codul fiscal 2005 informeaza ca aceste conventii incheiate in baza codului civil exista si sunt impozitate prin retinere la sursa. La Finante in orasul meu, Serviciul Cod Fiscal imi spune ca e corect si legal si ca il pot utiliza. Directia Muncii in schimb nici nu vrea sa auda de asa ceva si spun ca aceste conventii sunt ilegale si ca noi de fapt lucram la "negru" si suntem pasibili de o amenda uriasa. INTREBARE: avand in vedere ca noi avem colaborari cu studentele pentru perioade mai mici de 2 ore/zi (pentru o luna) este legal sa lucram cu conventie civile? Daca nu atunci cum este legal?
1.care sunt obligatiile partilor unui contract de conventie in baza codului civil, in relatia cu Statul Roman (impozite, declaratii, depuneri contracte, etc)?
2. in cazul in care executantul se afla intr-un alt judet decat beneficiarul, cum se poate face plata remuneratiei (pe card, mandat postal, etc.) pentru a putea justifica scoaterea banilor din firma?