avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie civila

1.care sunt obligatiile partilor unui contract de conventie in baza codului civil, in relatia cu Statul Roman (impozite, declaratii, depuneri contracte, etc)?
2. in cazul in care executantul se afla intr-un alt judet decat beneficiarul, cum se poate face plata remuneratiei (pe card, mandat postal, etc.) pentru a putea justifica scoaterea banilor din firma?
Nu mai exista contract de conventie civila.Contract individual de munca cu timp partial sau temporar.(cu pers.fizice) si prestari servicii pt pers.juridice.
Pe ce argumente legale va intemeiati cand afirmati ca nu mai exista conventie civila. Extrapoland cred ca sustineti ca nu se mai poate incheia un contract de prestari servicii in baza codului civil intre o persoana juridica si o persona fizica. Va rog sa detaliati pe argumente legale, de ce nu se poate.
Codul muncii.Codul fiscal si norme ( priv.retinerea si virarea impozitului de 10% in baza unei conventii civile intre pers.fiz. si juridica- nu mai exista)
Iar daca te uiti in codul civil o sa vezi ca face trimitere la prev-le codului muncii.
Convetia civila intre o pers.juridica si fizica (nu PFA) nu mai poate fi incheiata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii sheepshead sheepshead Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in legatura cu un articol dintr-un ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pers.juridica-pers.fizica Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O pers.juridica este proprietarea unui teren agricol si doreste sa incheie un contract de arenda cu o pers.fizica. Pers.fizica la sfarsitul contractului ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare In cazul unui contract de colaborare, intre o societate comerciala si o persona fizica, pentru activitati cu o durata mai mica de 2 ore / zi, ce contributii se ... (vezi toată discuția)