avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colaborare

In cazul unui contract de colaborare, intre o societate comerciala si o persona fizica, pentru activitati cu o durata mai mica de 2 ore / zi, ce contributii se platesc catre Stat?
Multumesc, Anca
Nu stiu cat de legal este acest contract, presupunand ca persoana fizica nu este autorizata. Am mai auzit de asemenea monstre de contract, totusi imi pastrez rezerva in ceea ce priveste legalitatea lor.
Taxele la stat sunt CAS-sanatate si impozitul aferent.
Si atunci ce modalitate ai sa angajezi o persoana pentru mai putin de doua ore pe zi? Somaj nu se plateste? Multumesc.
Pentru aceasta situatie Codul Civil prevede posibilitatea incheierii unei Conventii civile de prestari servicii. (Ce este sub doua ore/zi nu mai este contract de munca)
Firma nu plateste nimic la stat si se scade cu cheltuielile respective in contabilitate pe baza acesteia.
"Angajatul" trece acest venit in declaratia lui anuala de venit.

Av. Dinu
10% impozit convetie civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila sergiumarienut sergiumarienut 1.care sunt obligatiile partilor unui contract de conventie in baza codului civil, in relatia cu Statul Roman (impozite, declaratii, depuneri contracte, ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare pers. fizica neautorizata/cim *ivonne* *ivonne* buna ziua! am urmatorul caz si va rog frumos sa ma ajutati in gasirea celei mai bune solutii: o firma contracteaza o lucrare tehnica care necesita mai mult ... (vezi toată discuția)
Int melchior melchior conventia civila de prestari servicii se inregistreaza la itm? sau ramane doar la partile semnatare? (vezi toată discuția)