avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract prestari servicii

Buna ziua,

Am nevoie de o parere avizata in legatura cu un articol dintr-un contract.

------------------------------------------------------------------
Art. 9. Notificari
9.1 In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.
9.2 In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi trimisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire (AR) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor de aceasta confirmare.
9.3 Daca notificarea se trimite prin fax sau telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.
9.4 Notificarile verbale nu se iau in considerare de niciuna din parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.
------------------------------------------------------------------


Articolul face parte dintr-un contract de prestari servicii ce are ca obiect realizarea de produse software. Ceea ce inteleg eu este ca, pentru ca un proiect sa intre sub incidenta contractului, specificatiile initale trebuie trimise prin recomandata/fax, eu trebuie sa raspund in acelasi fel cum ca accept proiectul, eventuale modificari/observatii/etc se trimit tot prin recomandata/fax s.a.m.d. Am sau nu am dreptate? Ma intereseaza in special ce relevanta au mesaje de email/instant messenger sau convorbiri telefonice pentru contractul respectiv (mie mi se pare ca intra la "notificari verbale" ce nu sunt luate in considerare).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: creston , utilizator 14:07, 17 Mai 2006
Chiar nu stie nimeni?
in acceptiunea termenului de "notificare" ar intra mai degraba mentiunile cu privire la schimbarea sediului, a persoanei de contact, etc.
aspectele legate de obiectul contractului sunt consfintite prin comenzi, acte aditionale sau anexe tehnice ale contractului.
Hm. Credeti ca acele mesaje de email/instant messenger/telefoane s-ar putea califica drept comenzi/acte aditionale/anexe tehnice?
trebuie analizat contractul per ansamblu, nu numai acel articol.
buna , ma poate ajuta cineva, in legatrura cu aceste conventii civile de prestari servicii?
ma intereseaza daca unei persoane i se poate intocmi un astfel de contract chiar daca ea nu mai lucreaza in alta parte cu CM;
daca da in ce conditii?
ce trebuie platit la aceste convetii, doar cei 16%?
multumesc
ma intereseaza in ce conditii se poate incheia o conventie civila, de ex. tb. sa fi pers. fizica autorizata? cat timp este legal sa lucrezi in conventia civila scria undeva ca daca lucrezi sub 2h/zi e totul ok
si ce se plateste? doar impozitul ala de 16%? sau si sanatatea?
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2006
creston, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare contract prestari servicii Geo_2008 Geo_2008 Subiect: reziliere contract buna ziua vreau sa va prezint de aceasta data si sa supun atentiei dvs o clauza de reziliere a unui contract dintre un PFA si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract Geo_2008 Geo_2008 buna ziua vreau sa va prezint de aceasta data si sa supun atentiei dvs o clauza de reziliere a unui contract dintre un PFA si un SRL VII. ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)