avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract civil ilegal pentru angajatii Asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract civil ilegal pentru angajatii Asociatiilor de proprietari?

Buna ziua!
Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#-
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:45, 26 Martie 2014
Este adevarat.
Dar depinde si ce va intereseaza, despre ce fel de functii este vorba.
Codul Muncii nu a reglementat niciodata incheierea de conventii civile sau contracte de prestari servicii. Aceste au fost si sunt supuse dispozitiilor Codului civil.

Conventiile civile/contractele de colaborare se pot incheia in continuare, in conditiile prevazute de legislatia in materie.


Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

art.17 (5) - Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin si adopta decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizatiilor, remuneratiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca sau in baza unei conventii civile de prestari de servicii, in limita bugetului aprobat de adunarea generala.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!
Am preluat in 2013, mai multe asociatii unde, toti ,de la presedinte pana la femeia de servici sunt angajati cu contract civil (intocmite pe perioada nedeterminata !)si nu stiu cat este de corect .
Sunt angajata din 2007 la alte asociatii unde ma ocup de partea de resurse umane,declaratii etc. unde am intocmit CIM-uri pentru administrator,femeie de servici, lucrator salubrizare si CM pentru presedinte si cenzor .
La aceste asociatii nou preluate este cam neclara situatia si doresc sa pun lucrurile in ordine.
Am citit deunazi ca CC nu mai sunt legale pt. angajatii din Asociatii de preprietari!
Multumesc !
Toate grijile au pornit de la un articol citit saptamana trecuta in care se mentiona ca, in urma unor controale, mai multe Asociatii de proprietari din Jud. Timis au fost amendate pentru ca aveau angajati cu contract civil!#-o
Grijile trebuie sa fie ale conducerii asociatiilor in care sunt intocmite aceste contracte civile.
Dv. aveti datoria morala sa-i informati cum sa intre in legalitate, in rest, lucrati cum doresc ei.

Raspunderea le apartine.

Alte discuții în legătură

Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Din nou despre contracte :d RaDracones RaDracones Imi cer scuze pentru ca reiau acest subiect. Am citit tot ce am gasit pe forum legat de contractele care se pot incheia in mod legal intr-o Asociatie, si tot ... (vezi toată discuția)