avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract prestari servicii

Buna ziua,

Am nevoie de o parere avizata in legatura cu un articol dintr-un contract.

------------------------------------------------------------------
Art. 9. Notificari
9.1 In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.
9.2 In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi trimisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire (AR) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor de aceasta confirmare.
9.3 Daca notificarea se trimite prin fax sau telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.
9.4 Notificarile verbale nu se iau in considerare de niciuna din parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.
------------------------------------------------------------------

Articolul face parte dintr-un contract de prestari servicii ce are ca obiect realizarea de produse software. Ceea ce inteleg eu este ca, pentru ca un proiect sa intre sub incidenta contractului, specificatiile initale trebuie trimise prin recomandata/fax, eu trebuie sa raspund in acelasi fel cum ca accept proiectul, eventuale modificari/observatii/etc se trimit tot prin recomandata/fax s.a.m.d. Am sau nu am dreptate? Ma intereseaza in special ce relevanta au mesaje de email/instant messenger sau convorbiri telefonice pentru contractul respectiv (mie mi se pare ca intra la "notificari verbale" ce nu sunt luate in considerare).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: creston , utilizator 14:07, 17 Mai 2006
Creston a scris:
buna , ma poate ajuta cineva, in legatrura cu aceste conventii civile de prestari servicii?
ma intereseaza daca unei persoane i se poate intocmi un astfel de contract chiar daca ea nu mai lucreaza in alta parte cu CM;
daca da in ce conditii?
ce trebuie platit la aceste convetii, doar cei 16%?
multumesc
ma intereseaza in ce conditii se poate incheia o conventie civila, de ex. tb. sa fi pers. fizica autorizata? cat timp este legal sa lucrezi in conventia civila scria undeva ca daca lucrezi sub 2h/zi e totul ok
si ce se plateste? doar impozitul ala de 16%? sau si sanatatea?

Nu are nici o legatura CIM cu ct de prestari servicii.
Ct de prestari servicii se poate incheia de o persoana fizica autorizata daca desfasoara o activitate de sub 2 ore/zi.
Acest contract nu se va inregistra la ITM, pentru acesta pfa va plati 16% impozit pe venit si 6,5% CASS. Atit.
unde pot gasi legea care clarifica chestia cu conventiile civile, din cate am citit ele sunt ok doar in Codul Civil, in codul muncii se vorbeste despre munca temporara sau asa ceva

Conventiile civile sunt reglementate numai de Codul civil, si conditiile in care acestea pot fi incheiate sunt cele in care nu pot fi incheiate CIM, conform Codului muncii. In Codul muncii sunt specificate toate tipurile de CIM ce pot fi incheiate, celelalte cazuri sunt constituite din conventiile civile.
In cazul in care ma angajez cu contract de prestari servicii mi se vor plati asigurarile, voi avea continuitate pe cartea de munca? Pot sa beneficiez de concediu de crestere a copilului?

NU. In carnetul de munca sunt inscrise doar perioadele pentru care persoana a avut calitatea de angajat in baza unui CIM inregistrat legal la ITM.
Contractul de prestari servicii nu este CIM si nu confera prestatorului calitatea de angajat, astfel incit in baza acestuia, persoana nu poate beneficia de drepturile ce decurg din calitatea de angajat.

. In Codul muncii sunt specificate toate tipurile de CIM ce pot fi incheiate, celelalte cazuri sunt constituite din conventiile civile.

la ce art. din CM te referi?
va dau un ex, daca o persoana doreste sa se angajeze la o firma iar patronul spune ca timp de 2 luni ii face contract de prestari servicii, e ok?
nu prea ma pricep la chestiile astea cu legi, din cate am citit acest contract se face pt persoane fizice autorizate sau pt alte pers. dar sa nu lucreze mai mult de 2ore/zi
e ceva ciudat, deoarece nicaieri in codul muncii nu se specifica ce este cu aceste contracte de prestari servicii
am inteles se plateste impozit 16 % nu se inregistreaza la ITM, dar nu stiu daca in situatia de mai mai sus nu e doar o cale ca acel patron sa nu platesca asigurarile pt angajat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract prestari servicii Geo_2008 Geo_2008 Subiect: reziliere contract buna ziua vreau sa va prezint de aceasta data si sa supun atentiei dvs o clauza de reziliere a unui contract dintre un PFA si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract Geo_2008 Geo_2008 buna ziua vreau sa va prezint de aceasta data si sa supun atentiei dvs o clauza de reziliere a unui contract dintre un PFA si un SRL VII. ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)