avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate TAlina

Activitate TAlina

Răspuns la discuția caderi de gheata pe autoturisme
Art. 1000 C.civ - " ...suntem de asemenea responsabili de prejudiciul cauzat prin fapta persoanelor pentru care suntem obligati a raspunde sau de LUCRURILE CE SUNT SUB PAZA NOASTRA". Este vorba in principiu de paza juridica, nu de cea materiala, care se prezuma ca apartine proprietarului respectivului lucru. Acesta este temeiul de drept pe care consider ca va puteti intemeia o actiune. Succes
.
Va multumesc pentru pareri. Sunt conforme asteptarilor..

O zi buna:)
In urma invocarii de catre reclamanta a neexecutarii obligatiei de intretinere izvorata dintr-un contract de intretinere si cererea rezolutionarii contractului respectiv drept consecinta, prima instanta a respins actiunea. In apel instanta a decis ca este intemeiata actiunea si a dat castig de cauza apelantei. Recursul formulat de debitorul obilgatiei de intretinere a fost respins ca nefondat. Ce se mai poate face pentru fostul debitor al obligatiei de intretinere? (totusi acestuia i a fost recunoscuta chiar si de catre reclamanta prestarea intretinerii timp de 12 ani, dupa care aceasta sustine ca prestatiile au incetat, contrar afirmatilor debitorului intretinerii conform carora acestuia i-a fost refuzata prestatia de catre creditoare).

In cazul introducerii unei noi actiuni, pe ce se poate intemeia aceasta astfel incat sa nu se poata invoca exceptia autoritatii de lucru judecat?

Multumesc
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
dan_16 a scris:

Am sa incep cu o intrebare ca sa te lamuresc, ce se intampla in cazul novatiei? R:Se transforma vechea obligatie intro noua obligatie, intre parti, obligatie care nu a existat anterior. Iar in grila de mai sus la pct. b) era vorba de transmiterea unei obligatii, care se transmite asa cum a existat in patrimoniul transmitatorului.

Multumesc..acum, dupa explicatia ta, ma simt rusinata:P
Bafta
tundici a scris:

Imi scapa mie ceva?

Din Voineag:pct.873 Se pot transmite prin acte intre vii:a/patrimoniul unei pers.fiz.
b/obligatiile unei pers.fiz.
c/drepturile succesorale
De ce apare ca si corect c/?

Poate ma faceti si pe mine sa inteleg de ce nu e si "b"...pentru ca exista totusi novatia prin schimbare de debitor..ar fi trebuit sa se mentioneze ceva de acordul creditorului ca sa poata fi luata in considerare sau?

Multumesc
Am gasit raspunsul in cererea de inscriere:P
Desi nu se mentioneaza nimic in regulament despre copia dosarului cu originalele pentru inscriere, pentru a ma asigura, va intreb pe cei care v-ati inscris deja sau detineti aceasta informatie, mai este nevoie de aceasta?Sau este suficient dosarul cu originalele?Am incercat si la barou,dar cred ca doamnele s-au plictisit de oferit raspunsuri..si au scos telefonul din furca..:DMultumesc
la inm - cu 1 sau 2 corecte