avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... caderi de gheata pe autoturisme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

caderi de gheata pe autoturisme

Buna tuturor!
Am si eu cateva intrebari referitoare la avarierea autoturismelor datorita cadererilor de gheata.
Am avut autoturismul parcat regulamentar langa Universitatea Bucuresti.
Dupa ceva ore am gasit autoturismul cu parbrizul spart si multiple alte avarii datorita caderii de gheata de pe Univesitate.
Pe acoperisul Universitatii sunt cateva zone fara protectie (burlane), de unde a cazut gheata.
Aceste zone se pot vedea si cu ochiul liber.
Imediat am mers la politie de unde am obtinut constatarea pentru avariile prezente.
Ulterior am schimbat parbrizul (am factura), urmand ca pentru celelalte avarii sa mai astept.
Masina are doar asigurare RCA. Nu am comunicat asiguratorului incidentul.
Doresc sa imi repar masina, cu bani de la asigurare sau sa dau in judecata Universitatea si sa imi recuperez pagubele.
Am martor o matusa, am poza cu masina avariata in service (parbriz spart, dar nu am poza de la fata locului), pot demonstra ca am fost in zona Universitatii.
Cum sa procedez ?
Ce imi recomandati?
Multumesc anticipat!
Titus
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:59, 8 Aprilie 2010
Doar o asigurare CASCO v-ar fi ajutat sa procedati cum ati fi dorit, in niciun caz cea de RCA.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat, care sa va indrume si cum sa produceti probe pentru a da in judecata Universitatea. Aceasta trebuia sa ia masuri sa evite pagubele in zona ei de raspundere.

Succes!
Art. 1000 C.civ - " ...suntem de asemenea responsabili de prejudiciul cauzat prin fapta persoanelor pentru care suntem obligati a raspunde sau de LUCRURILE CE SUNT SUB PAZA NOASTRA". Este vorba in principiu de paza juridica, nu de cea materiala, care se prezuma ca apartine proprietarului respectivului lucru. Acesta este temeiul de drept pe care consider ca va puteti intemeia o actiune. Succes
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
TAlina , utilizator
Din pacate, trebuie sa va reparati autoturismul pe cheltuiala dvs. si sa recuperati banii, prin instanta, de la Universitatea Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)