avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate gradinaru claudia

Activitate gradinaru claudia

Buna ziua,
Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din care 14 ani sunt lucrati la fabrica de incaltaminte militara bacau in conditii speciale, pentru care a primit o adeverinta prin care se atesta grupa a II a de munca. Aceasta adeverinta mama mea a depus-o la ITM Bacau atunci, intrucat carnetele de munca erau in administrarea lor spre a se efectua transcrierea acesteia. Cererea de pensionarea i-a fost respinsa intrucat nu se incadreaza din punct de vederea al vechimii in munca fara a se face nici o mentiune cu privire la perioada lucrata in conditii speciale si pentru care a primit grupa aII-a, chiar daca aceasta apare mentionata in carnetul de munca. Ce demersuri ar putea face acum mama pentru a se putea pensiona anticipat? mentionez ca fabrica nu mai exista nici macar ca si cladire. Multumesc anticipat.
Atunci cum ar trebui formulata cererea pentru obtinerea sumei de bani ce i se cuvin intrucat este la mijloc un spatiu ( un imobil), intrucat initial cand asociatul X a solicitat drepturile sale acestea au fost catalogate drept pretentii si nu este corect?
Doi asociati (X si Y) infiinteaza o societate, X cu 51% si Y cu 49%, asadar asociatul X are drept de administrare. Dupa o perioada prospera a firmei in care s-a achizitionat si spatiul in care isi desfasura activitatea, asociatul Y este nemultumit de modul de administrare al asociatului X si astfel se ajunge la tribunal. Asociatul X este exclus din societate si astfel deschide un proces prin care sa primeasca drepturile si aporturile sale in cadrul firmei. In acest proces drepturile sale din firma sunt catalogate drept pretentii si astfel prierde procesul.

Asociatul X poate deschide un nou proces dar care sa prevada dobandirea drepturilor sale ca proprietar al firmei? In cat timp se prescriu drepturile de proprietate?
Buna ziua,

Sunt o tanara mamica ce lucrez la o firma pe functia de casier, iar pe perioada concediului medical pre si post natal, colegele mele de la salarizare foarte bine intentionate mi-au retinut garantia materiala pe motivul ca inca nu am acumulat totalul de garantie ce trebuie retinut.
As avea rugamintea sa ma ajutati sa le ofer legislatia prin care mentioneaza ca nu au dreptul sa imi retina garantie si pe perioada CM intrucat ele afirma ca au procedat corect.
Ca sa nu mai spun ca pe ultima luna de concediu postnatal de 6 zile eu am primit o suma infima tot datorita acestei pacatoase garantii.

Va multumesc frumos!