avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme in recunosterea grupei a II a de munca pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme in recunosterea grupei a II a de munca pentru pensie anticipalta

Buna ziua,
Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din care 14 ani sunt lucrati la fabrica de incaltaminte militara bacau in conditii speciale, pentru care a primit o adeverinta prin care se atesta grupa a II a de munca. Aceasta adeverinta mama mea a depus-o la ITM Bacau atunci, intrucat carnetele de munca erau in administrarea lor spre a se efectua transcrierea acesteia. Cererea de pensionarea i-a fost respinsa intrucat nu se incadreaza din punct de vederea al vechimii in munca fara a se face nici o mentiune cu privire la perioada lucrata in conditii speciale si pentru care a primit grupa aII-a, chiar daca aceasta apare mentionata in carnetul de munca. Ce demersuri ar putea face acum mama pentru a se putea pensiona anticipat? mentionez ca fabrica nu mai exista nici macar ca si cladire. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 17 Februarie 2015
La lichidarea firmei, arhiva a fost preluata de catre o firma specializata in arhivare sau la Arhivele Nationale din judetul dvs. Despre lichidarea firmei puteti obtine informatii de la Registrul comertului din judetul dvs., daca depuneti o cerere in acest sens.
Pentru ca grupa de munca sa fie luata in calcul de casa de pensii trebuie sa depuneti o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare si o copie dupa documentul intern al firmei, din care sa rezulte nominalizarea mamei dvs. ca beneficiar de grupa de munca. Probabil mentiunea din carnetul de munca este ambigua.
Respectivele documente pot fi obtinute de la detinatorul arhivei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca Cristina Craciunescu Cristina Craciunescu Buna ziua! Ma numesc Cristina Craciunescu si as vrea sa stiu cum sa calculez oportunitatea iesirii la pensie. Mentionez ca am la ora actuala 35 de ani vechime ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)