avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna ziua!
Ma numesc Cristina Craciunescu si as vrea sa stiu cum sa calculez oportunitatea iesirii la pensie. Mentionez ca am la ora actuala 35 de ani vechime in munca din care 18 ani lucrati intr-o fabrica de incaltaminte cu mediu toxic. As dori sa stiu in ce grupa de munca ma pot incadra cu acesti 18 ani?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:54, 14 August 2018
La dosarul de pensie, daca nu aveti mentiuni in carnetul de munca cu referire la grupa de munca sau sunt mentiuni incomplete, trebuie sa depuneti o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare, adeverinta care se emite de firma unde ati lucrat sau dupa caz, de catre firma care detine arhiva in prezent.
Pentru a se putea emite adeverinta respectiva, in arhiva trebuie sa se regaseasca documente intocmite anual de catre firma in perioada respectiva cu respectarea legislatiei in vigoare privind grupele de munca, documentatia sa fi primit avizul ITM/ Inspectia muncii pentru incadrare locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, in grupa de munca, iar la nivelul firmei sa fi fost nominalizata prin document intern al firmei ca beneficiar de grupa de munca.
Incadrarea in grupa de munca nu se face automat dupa o mentiune ca ati lucrat intr-o fabrica de incaltaminte, chiar daca se cunoaste ca pot exista medii de lucru cu atmosfera toxica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in recunosterea grupei a ii a de munca pentru pensie anticipalta gradinaru claudia gradinaru claudia Buna ziua, Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu grupa i/ii ralu8128 ralu8128 Buna ziua,mama mea a lucrat in perioada oct.1977-1990 in mediul toxic,la o firma de stat care acum este radiata ( din anul 2012).Ce ar trebui sa facem pt a ... (vezi toată discuția)
Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)