In carnetul de munca al dvs. ar trebui sa se regaseasca mentiuni legate de grupa de munca.
Solicitati adeverinte intocmite conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare de la firmele unde ati lucrat.
Pentru a beneficia de grupa de munca, in perioada respectiva firmele trebuiau sa intocmeasca documentatii prevazute de legislatia in vigoare in perioadele respective, sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupa de munca si sa nominalizeze prin decizii interne, lucratorii, pe locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile pentru care s-a primit avizul ITM/ Inspectia muncii.
Fara aceste documente, firma nu va poate emite adeverinta necesara dosarului de pensie.
Am lucrat între 1985-1990 că strungar la Roman SA, as dori sa aflu la ce grupa de munca mă incadrez! Menționez că în cartea de munca nu îmi este menționat acest aspect! Va mulțumesc anticipat!
1. Daca nu va este mentionat, inseamna ca nu ati fost incadrat in grupa de munca.
Dovada vechimii în muncă în grupa I și/sau a II-a de muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 se face cu carnetul de muncă întocmit cu respectarea prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă.
2. Daca ati fost incadrat si [perioada nu este mentionata in carnetul de munca, in acest caz , va trebui sa obtineti o adeverinta de grupa de munca.
În situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive.