avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere garantie materiala din CM maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere garantie materiala din CM maternitate

Buna ziua,

Sunt o tanara mamica ce lucrez la o firma pe functia de casier, iar pe perioada concediului medical pre si post natal, colegele mele de la salarizare foarte bine intentionate mi-au retinut garantia materiala pe motivul ca inca nu am acumulat totalul de garantie ce trebuie retinut.
As avea rugamintea sa ma ajutati sa le ofer legislatia prin care mentioneaza ca nu au dreptul sa imi retina garantie si pe perioada CM intrucat ele afirma ca au procedat corect.
Ca sa nu mai spun ca pe ultima luna de concediu postnatal de 6 zile eu am primit o suma infima tot datorita acestei pacatoase garantii.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: NEFERTITI HUNAM CAPITAL CONSULTING , Consultant resurse umane 17:46, 23 Decembrie 2009
In perioada de incapacitate de munca orice contract de munca e suspendat, inclusiv clauzele speciale ale acestuia, gen garantii materiale. Nu au voie sa retina garantie din indemnizatia de boala/maternitate pentru ca nu au baza legala pentru retinere (contractul fiind suspendat)

Art. 50. CM - Contractul individual de muncã se suspendã de drept în urmãtoarele situatii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporarã de muncã;

c) carantinã;

d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;

e) exercitarea unei functii în cadrul unei autoritãti executive, legislative ori judecãtoresti, pe toatã durata mandatului;

f) îndeplinirea unei functii de conducere salarizate în sindicat;

g) fortã majorã;

h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în conditiile Codului de procedurã penalã;

i) în alte cazuri expres prevãzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate(pre ... IulianL IulianL Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate(pre si post natal)? Buna ziua, pentru o angajata care este deja in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu pre+post natal iuraiu iuraiu Buna ziua, Sunt mamica din data de 24.07.2007 si am intrat in concediu de ingrijire si crestere copil in luna octombrie 2007 si mi-am reluat raporturile de ... (vezi toată discuția)