avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul de munca se suspenda pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate(pre ...

Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate(pre si post natal)?
Buna ziua, pentru o angajata care este deja in concediu de maternitate(pre si post natal), a nu se confunda cu CCC, mi se solicita de la AJOFM sa ii suspend contractul de munca in baza art 50 litera a din Codul muncii. Persoana in cauza este subiectul unei subventii pe care societatea o primea dela AJOFM, conventie care va fi suspendata pe perioada concediilor de maternitate si pe perioada CCC.. Am mai avut angajate in concediu de maternitate si nu le am suspendat contractul decat in momentul inceperii CCC. La contabilitate imi spune ca nu am cum sa il suspend, pentru ca daca ii suspend contractul nu ii mai pot plati concediile medicale. La fel am avut angajati cu multiple concedii medicale succesive si nu le am suspendat si nu am avut probleme in a primi banii inapoi de la Casa de asigurari de sanatate.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 5 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea are loc de drept ... adica in virtutea legii si nu a vointei partilor ....angajatorul poate sa constate situatia de suspendare de drept pe durata concediului de maternitate -pre si postnatal -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca in timpul concediului prenatal mioara_tatu mioara_tatu Buna ziua, Sunt in concediu prenatal incepand cu data de 15.06.2011. Colegii mei au primit \" o prima\" sa-i zicem pe care o asteptam si eu. Din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)