avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca in timpul concediului prenatal

Buna ziua,
Sunt in concediu prenatal incepand cu data de 15.06.2011. Colegii mei au primit " o prima" sa-i zicem pe care o asteptam si eu. Din pacate nu mi-a fost alocata motivul fiind ca incepand cu data de 15.06.2011 contractul meu de munca a fost suspendat. Este posibil asa ceva? Din cate stiu eu nu mi se poate suspenda contractul de munca in acest timp. Art 50. lit. a face referire la concediul de maternitate. Ce este pana la urma concediul de maternitate? Nu este de fapt concediu de maternitate = Concediul de crestere si ingrijire copil, cel pentru care faci cerere dupa ce nasti?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 16 Iulie 2011
Atit in perioada concediului de maternitate care prespune pre si post natala cit si in perioada CIC contractul de munca este suspendat, deci nu isi produce principalele efecte, respectiv salariatul nu presteaza munca iar angajatorul nu il remunereaza, cu alte cuvi8nte nu ii acorda nici un drept salarial acesta fiiind inlocuit de indemnizatia pe care o primeste potrivit legii sau CCM aplicabil
1. Si in cazul concediului de maternitate (126 de zile = pre si postnstal = sarcina si lauzie) si in cazul CCC pana la 2 ani CIM este suspendat pe aceste perioade.
2. Daca primele acordate se acorda pentru activitatea desfasurata inainte de a intra in concediu de maternitate atunci trebuie sa beneficiati si dvs. de aceste prime.
Concediul de maternitate cuprinde 126 zile calendaristice si se imparte in:
- concediu de sarcina, numit si concediu prenatal (inaintea nasterii)
- concediu de lauzie, numit si concediu postnatal (dupa nastere)
Pe perioada concediului de maternitate , c.i.m. se suspenda de drept.

CCC se efectueaza dupa terminarea concediului de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)