avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate alexstacescu

Activitate alexstacescu

Răspuns la discuția Restituire cheltuieli deplasare
Va multumesc pentru raspuns. Pentru a recupera aceste cheltuieli, trebuie sa fac dovada mutarii domiciliului, sau este suficient faptul ca in acea zi ma aflam in alta localitate?
Buna seara,

Va supun atentiei urmatoarea problema:
In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident de circulatie (tamponare fara victime), in urma caruia persoana vinovata a primit amenda plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Paguba mea a fost recuperata prin asiguratorul vinovatului.
In urma cu 45 de zile am primit citatie de la judecatorie ca Intervenient la Contestatia in anulare formulata de vinovat impotriva procesului verbal de contraventie. Am formulat intampinare in care am relatat situatia de fapt de la momentul accidentului, mentionand ca pot dovedi cele spuse prin fotografii (pe care le-am atasat la intampinare) si printr-un martor, oferind detaliile acestuia.
Am primit inapoi de la Judecatorie o citatie de a ma prezenta personal in fata Instantei pentru a depune marturie. Aceeasi citatie a primit-o si martorul (logodnica mea).
Problema este ca intre timp noi ne-am mutat la Timisoara, iar procesul se desfasoara la Judecatoria Constanta. Acum intervin urmatoarele intrebari:

1. In ce masura credeti ca ne putem recupera cheltuielile de transport Timisoara-Constanta-Timisoara? Bineinteles, in cazul in care mi se ofera castig de cauza.

2. Cum putem dovedi faptul ca suntem mutati in Timisoara, avand in vedere faptul ca locuim in casa unei cunostinte - unde nu avem contract de inchiriere?

3. Putem depune documentele justificative pentru cheltuielile de transport in timpul sedintei de judecata?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea speta:
Societate comerciala straina, inregistrata intr-o tara membra UE, cu obiect de activitate Comertul Online, doreste sa infiinteze o sucursala in Romania pentru urmatoarele motive:
- inchirierea unui spatiu de depozitare
- angajarea de personal pentru managerierea acestui spatiu
- expedierea de colete pe piata din Romania si nu numai din acest spatiu
Intrebarile mele ar fi:
1. Exista posibilitatea transportarii libere a marfurilor de la compania-mama catre sucursala din Romania fara tranzactii intre cele doua entitati?
2. Din moment ce sistemul de primire a comenzilor si de eliberare a facturilor este deja implementat de compania-mama in tara de origine iar contabilitatea se tine acolo, sucursala este cumva obligata sa tina si ea contabilitatea comenzilor expediate din Romania?
3. Avand in vedere ca sucursala nu are personalitate juridica, aceasta poate avea angajati? Daca da, angajarea se va face conform legilor romane, sau a celor din tara de origine a companiei-mama?
Exista o alta formula mai simpla prin care compania straina sa isi poate desfasura activitatea in Romania (inchieierea unui spatiu, angajarea de personal, expedierea de colete)?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Reconstituire act mostenire
Buna seara.,
Dupa cum spuneam, am incercat aceste demersuri, insa la Camera Notarilor actul nu mai exista. Copia lor fost trimisa catre instanta la cererea acesteia. Instanta nu a mai inapoiat actul catre Camera, iar dosarul nu mai exista. Probabil a fost distrus dupa trecerea a aprox. 30 de ani. La arhivele judetene nu exista nicio copie.
Singura copie "in viata" este in posesia bunicii, dar este partial inteligibila si nu este autentificata.
Buna ziua,
Bunica mea este mostenitoarea unei cote-parti dintr-o casa plus teren. Cealalta cota-parte apartine surorii acesteia, ce este proprietara in baza unui contract de vanzare-cumparare intre ea si mama lor. Aceasta matusa a renuntat la mostenirea dupa mama. Relatia dintre bunica si sora nu este buna.
Problema este urmatoarea: Bunica a imprumutat certificatul de mostenitor surorii pe vremea cand erau in relatii normale, dar aceasta l-a pierdut.
Fiind emis in vremea comunistilor, p copie ar fi trebuit sa se gaseasca la arhiva Camerei Notarilor, numai ca acestia l-au transmis catre instanta pentru o actiune deschisa de sora bunicii iar instanta nu l-a mai inapoiat. In arhiva instantei nu se gaseste nici macat dosarul.
Intrebarea mea este: Poate fi deschisa o actiune in instanta prin care sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de acel certificat? Ar trebui chemata si sora bunicii, dat fiind ca este co-proprietara? Care ar fi procedura de dovada a calitatii de mostenitor?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am comandat de la un magazin online 3 produse. In momentul comenzii informatiile despre stocul disponibil nu apareau pe pagina produselor. Dupa finalizarea comenzii si plata online cu card bancar, observ ca la status-ul comenzii apare "verificare stoc furnizor". Dupa 2 zile in care acest mesaj nu s-a schimbat, contactez vanzatorul pentru detalii, iar acesta imi comunica ca produsele au fost verificate si se afla pe stocul furnizorului, urmand sa le primesc in termen de 2 saptamani.
Dupa o saptamana primesc telefon de la vanzator in care mi se explica ca de fapt le-a fost comunicat gresit de catre furnizor ca produsele ar fi disponibile, ca nu pot onora comanda, imi returneaza suma platita, dar imi ofera un voucher de 10% pentru orice comanda pe website-ul lor.
Toata povestea mi se pare o mare inselatorie si imi da impresia ca de fapt acesta a fost scopul final, de a ma "agata" cu o oferta super-avantajoasa, numai pentru a-mi oferi un voucher de 10% pe care sa il folosesc la celelalte produse supra-evaluate.
Exista vreo prevedere legala cu privire la obligativitatea detinerii unui stoc in momentul vanzarii unui produs? Este legala vanzarea unui produs fara ca acesta sa fie inregistrat in contabilitate, practic vanzarea unui bun inexistent?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua, am infiintat de curand un SRL si as dori sa stiu ce registre trebuie achizitionate pentru inceput. Mentionez ca firma nu va avea nici un fel de activitate aproape 1 an. Codurile CAEN autorizate sunt: 0130 - Cultivarea plantelor pentru inmultire, 4622 - Comert cu ridicata al florilor si plantelor.
Am intalnit pareri diferite cu privire la obligativitatea detinerii registrelor in conditiile in care firma nu va avea activitate, de aceea va solicit ajutor.
Multumesc anticipat!
In asemenea situatie am fost si eu.
Daca dvs in momentul producerii accidentului ati avut asigurare, iar suma ceruta de partile vatamate este mai mare decat bugetul dvs, puteti merge in instanta dar foarte important, trebuie de introdus in procesul penal firma de asigurari ca parte responsabila civilmente.
Riscurile la care va expuneti sunt destul de mari, contand foarte mult imprejurarile in care s-a comis fapta.
Probabil ca daca nu ati mai avut alte condamnari, ati avut o conduita buna dupa fapta, nu ati avut alcoolemie, etc, sa primiti o condamnare cu suspendare, iar partile vatamate sa primeasca daunele de la asiguratorul dvs.
Mai exista posibilitatea ca Presedintele completului sa decida plata in solidar, adica sa suportati si dvs o parte din daune impreuna ci societatea de asigurari.
De santaj nu poate fi vorba in conditiile de fata.
Sfatul meu este sa incercati rezolvarea amiabila si sa nu ajungeti in proces.
Vorbiti cu familiile celor vatamati si incercati sa suportati absolut toate cheltuielile de spitalizare, medicatie, etc generate din aceasta fapta. Acest lucru conteaza foarte mult in luarea unei decizii in cazul in care ajungeti in instanta.
Mare grija la faptul ca un asemenea incident nu poate fi baza unei imbogatiri fara justa cauza, adica daca partile vatamate au pretentii exorbitante si incearca sa va stoarca de bani (sub pretextul cheltuielilor ocazionate) mergeti in instanta
Va urez succes, si va sfatuiesc inca odata sa faceti tot posibilul sa ajutati material si moral partile vatamate
Buna ziua,
Am cumparat in urma cu 7 ani un imobil (garsoniera) intr-un bloc de locuinte care la origine a fost camin de nefamilisti. Acest bloc a fost cumparat si renovat in intregime de vanzatorul meu, transformand camerele - inainte de renovare existau bai comune pe fiecare etaj, iar dupa, fiecare garsoniera a fost dotata cu baie si bucatarie. Problema este ca la momentul cumpararii eu nu am verificat schita din cadastru, astfel ca in loc de camera, hol, baie si bucatarie sum sunt in fapt, pe cadastru apare doar camera si un hol mai mare (holul a fost micsorat, pentru a se putea face baia si bucataria).
Acum doresc sa instrainez garsoniera unor cumparatori care au accesat programul "Prima Casa", dar banca nu le accepta imobilul meu pentru ca nu are in acte baie si bucatarie.
Cum trebuie sa procedez? Am sunat la Primarie, la Oficiul de cadastru, dar nimeni nu stie nimic.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am infiintat de curand o societate prin care doresc sa comercializez ceasuri placate cu pietre pretioase. Produsele le voi procura din SUA.
Trebuie sa am licenta pentru comercializarea pietrelor pretioase? Practic, bunul de baza este ceasul
Trebuie ca briliantele sa fie autentificate de vreo autoritate nationala in Romania? Eu pot procura de la comercianul din SUA Certificate Gemologice pentru fiecare produs in parte, dar nu stiu daca sunt recunoscute in Romania.
Va multumesc pentru amabilitate!