avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate bo1ka

Activitate bo1ka

Multumesc pentru raspunsul prompt. Problema este ca eu nu dispun de bani in contravaloarea apartamentului. Credeti ca se poate declara o suma modica in contractul de vanzare cumparare? Cam care credti ca ar fi suma minima declarabila la notar. Apartamentul este cu 2 care iar eu il evaluez la 50 55 mil de euro.
Buna

In primul rand imi cer scuze daca un mesaj asemanator a fost postat pe forum si daca exista raspunsuri care sa ma lamureasca va rog sa imi dati un link spre acestea. Problema mea este urmatoarea:Tatal meu impreuna cu sora lui au mostenit de la parintii lor un apartament. In urma unei discutii pe care am avut cu ei, eu fiul tatalui meu, am primit acordul lor verbal ca imi cedeaza mie apartamentul. Care sunt formele legale prin care eu pot intra in posesia acestui apartament, aici ma intereseaza modalitatea cea mai ieftina de a deveni proprietarul lui. As dori un raspuns cat mai exact in masura in care il puteti da. Mentionez ca eu mai am un frate, care in principiu este de acord, dar pentru toata siguranta mea vreau o masura clara care sa nu poata fi atacata.
Va multumesc pentru faptul ca imi dati dreptate si pentru toate indicatiile din posturile anterioare. Am sa fac totul ca la carte si o sa vad ce rezultate o sa obtin. Daca mai sunt uni care mai au ceva de adaugat la aceasta discutie va rog sa postati, astfel voi si mai informat si mai hotarat in ceea ce am sa fac.
Stiu ca orice decizie a AG trebuie contestata in 45 de zile dar si asa daca eu ma mut intr-un bloc in care s-a luat o astfel de decizie cu 2 luni inainte atata timp cat decizia este ilegala ea poate fi contestata. Nu cred ca odata ce au trecut 45 de zile ea este definitiva si irevocabila.
Referitor la distribuirea facturii termice doar catre cei fara centrala, am povestit si cu alti administratori de bloc si care mi-au spus ca la ei in asociatie aceasta e imparte corespunzator si celor cu centrala.
Acum am o intrebare pentru ca inca nu stiu suficient in acest domeniu, orice decizie luata de AG se consemna printr-un proces verbal ce se inregistreaza undeva?
Si inca una, stiu ca orice hotarare luat in AG trebuie validata de majoritatea celor prezenti la ea, DAR ACEASTA TREBUIE SA AIBA TEMEI LEGAL, astfel nu din punctul meu nu e legala. Gresesc?
Imi puteti spune totodata cum pot ataca aceasta decizie de a factura agentul termic doar celor fara centrala. As prefera sa nu se ajunga la proces.
Eu lociuesc in blocul respectiv de 2 ani, pana acum nu am sesizat problema deoarece factura la caldura nu a fost mare. Decizia luata de AG trebuie sa respecte legea.Punct. Si administratorul sub presiunea majoritatii a decis sa taxeze toate partile comune doar in carca celor fara centrala. Ti se pare moral in primul rand asta? Cand au luat toti apartamente acolo au acceptat ca tevile de caldura sa le treaca prin apartament. Nu poti acum sa faci tu cum vrei ca in vestul salbatic.Orice decizie AG trebuie sa aiba temei legal. Nu sunt avocat dar cred ca in privinta asta am dreptate.

Sarbatori fericite.
Ordinul nr. 255 din 14 aprilie 2006 spune ca:

23. LA articolul 44 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Factura individuala reprezentand contravaloarea energiei termice pentru incalzire, ce trebuie achitata de un proprietar al unui spatiu cu destinatie de locuinta, desprins de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica, dar care are asigurata alta sursa de caldura, va contine contravaloarea cotei individuale de energie termica aferente partilor comune [ C(indiv. pc ap)]:

C(indiv. pc ap) = Q(indiv. pc inc.) x P(NR)

P(NR) reprezinta pretul national de referinta sau pretul local dupa caz"

Cred ca asta explica tot. Ma poate contrazice cineva?

Parte comuna include si tevile transversale ale sistemului centralizat de energie terminca nu?
la noi in bloc, cei cu centrala, dupa ce si au pus centrale, nu au mai platit nici un procent, mi se pare si mie cam aiurea sa plateasca ei ceva, ca le trec tevile prin apartament


Mie nu mi se pare normal ce ai spus tu, legal si moral ar fi ca cei cu centrala sa plateasca pentru partea comuna (tevile care le traverseaza apartamentul). Sa iti dau un exemplu. Locuiesc intr-un bloc cu 9 etaje in care doar 6 suntem fara centrala si s-a hotarat in mod abuziv ca doar cei fara centrala sa suporte cheltuielile termice. Astfel pentru o camera (un calorifer - am repartitoare pe calorifere) cat am incalzit pana acum a venit caldura in valoare de 400 RON pentru luna noiembrie. Am fost la firma care facureaza agentul si mi-au spus ca am de platit asa de mult pentru ca peste 50% din facutura sunt pierderile pe parte comuna.
Puteti sa imi spuneti exact care e legea (poate indicati si articolul) care demostraza ca e un gest abuziv din partea administratorului de a imparti factura agentului termic astfel. Nu inteleg de ce unii se zgarcesc sa plateasca 15 sau 20 RON (poderea corespunzatoare celor cu centrale) desi sunt obligati prin lege. Acei oameni nu sunt adevarati vecini daca ajungi sa nu iti mai pese de altii. Daca era invers situatia cum v-ati fi simtit.

Sarbatori fericite.