avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor privint statutul unui apartament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor privint statutul unui apartament.

Buna

In primul rand imi cer scuze daca un mesaj asemanator a fost postat pe forum si daca exista raspunsuri care sa ma lamureasca va rog sa imi dati un link spre acestea. Problema mea este urmatoarea:Tatal meu impreuna cu sora lui au mostenit de la parintii lor un apartament. In urma unei discutii pe care am avut cu ei, eu fiul tatalui meu, am primit acordul lor verbal ca imi cedeaza mie apartamentul. Care sunt formele legale prin care eu pot intra in posesia acestui apartament, aici ma intereseaza modalitatea cea mai ieftina de a deveni proprietarul lui. As dori un raspuns cat mai exact in masura in care il puteti da. Mentionez ca eu mai am un frate, care in principiu este de acord, dar pentru toata siguranta mea vreau o masura clara care sa nu poata fi atacata.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:17, 2 August 2010
Buna ziua !
Act de vanzare- cumparare incheiat in forma autentica( la notar) intre cei doi proprietari de drept( tatal +sora acestuia) si dumneavoastra in calitate de cumparator.
Cu stima !
Multumesc pentru raspunsul prompt. Problema este ca eu nu dispun de bani in contravaloarea apartamentului. Credeti ca se poate declara o suma modica in contractul de vanzare cumparare? Cam care credti ca ar fi suma minima declarabila la notar. Apartamentul este cu 2 care iar eu il evaluez la 50 55 mil de euro.
act de vanzare-cumparare.dvs nu puteti declara o suma modica in contractul de vanzare-cumparare deoarece notarii au grile cu valoarea imobilelor pe zone.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea ... Magie1 Magie1 Am o întrebare sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea tatalui,mama restul de jumate ea vrea sa cedeze mie și lu sora partea ei mama fără să ... (vezi toată discuția)
Valoare declarare imobil - act de vanzare cumparare rmorcoasa rmorcoasa Buna ziua! Tatal meu vrea sa treaca apartamentul sau pe numele meu printr-un contract de vanzare cumparare. Din cat am citit pe internet, am vazut ca: ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare gigidiri gigidiri Buna seara ! Cum pot cumpara jumatate dintr-o proprietate aflata intr-un sat(ce acte imi trebuie,si cam cat costa),de la fratele meu,sau ce alta modalitate de ... (vezi toată discuția)