avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea ...

Am o întrebare sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea tatalui,mama restul de jumate ea vrea sa cedeze mie și lu sora partea ei mama fără să mai aibă o obligație sa fie chemată ptr că trebuie semnat ceva etc.
Care e varianta cea mai buna prin notariat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:05, 22 Ianuarie 2025
Oricum trebuie sa vina la notariat sa semneze actul prin care va transmite partea ei.
Varianta buna care este,donația e mai ieftina la pret,decit donație cu contract vînzare cumpărare e mai scumpă.
Mama vrea sa cedeze tot fără să mai răspundă de partea ei fără clauze etc,ea are alta locuință unde locuiește la tara.
Secretariatul notarului mia zis donație cu contract de vînzare cumpare partea mamei,am înțeles poate sa fie o donație care mama cedează și putem sa vindem locuință tot prin donație fara vînzare cumpărare că mama are unde să locuiască,mia zis alt notar care arhiva nu e la el mă trimis la notarul asta.

raluk0207 a scris:

Oricum trebuie sa vina la notariat sa semneze actul prin care va transmite partea ei.

Mama poate face donație fara sarcini mie și lu sora la apartament și putem vinde apoi apartamentul după aceia.
Decit mama trebuie sa justifice că are alta casa și poate locui.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
Nu trebuie sa justifice mama nimic.
Doar va donează partea ei și gata.
Varianta cea mai buna care este donație fara clauza și fără pretenții in timpul vieții să pot vinde direct mama vrea sa scape definitiv de partea ei la apartament,sau daca de donație cu contract vînzare cumpărare cum vrea să facă mama trebuie sa ii dau mamei banii sau cedează mama direct fara a avea pretenții la vreo sumă la donație cu contract de vînzare cumpărare.
Ultima întrebare.

raluk0207 a scris:

Nu trebuie sa justifice mama nimic.
Doar va donează partea ei și gata.

Alte discuții în legătură

Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 ... Magie1 Magie1 Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 martori cum e procedura,am vb cu un notar și i-am zis am vb cu mama cît e în viața sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)