avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea ...

Am o întrebare sora are 25% eu ca frate 25% din apartament partea tatalui,mama restul de jumate ea vrea sa cedeze mie și lu sora partea ei mama fără să mai aibă o obligație sa fie chemată ptr că trebuie semnat ceva etc.
Care e varianta cea mai buna prin notariat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:05, 22 Ianuarie 2025
Nu exista "donație cu vânzare cumpărare "
Ori e donație (va dă partea ei, gratis).
Ori e vânzare cumpărare (va da partea ei, iar în schimb dvs trebuie sa ii achitați un pret).
Dacă mama nu vrea sa ii achit nici o sumă de bani declară la notar nu are pretenții la suma de banii pe apartament.

raluk0207 a scris:

Nu exista "donație cu vânzare cumpărare "
Ori e donație (va dă partea ei, gratis).
Ori e vânzare cumpărare (va da partea ei, iar în schimb dvs trebuie sa ii achitați un pret).

Atunci încheiați un contract de donație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 ... Magie1 Magie1 Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 martori cum e procedura,am vb cu un notar și i-am zis am vb cu mama cît e în viața sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)