Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o despagubesc ca sa-mi cedeze si ea partea in asa fel incat sa devin proprietara pe intreaga casa. Am inteles de la notar ca nu este posibila acesta intelegere ci ca doar sora poate sa cedeze mamei dar de la mama la fiica/fiu nu se pot face acte de vanzare cumparare sau donatie sau mostenire sau ce or fi . Ceea ce ma intereseaza este sa raman e proprietar in acte dupa ce ii dau banii matusii. Cum se poate face ? Multumesc
Nu ati inteles bine ceea ce v-a explicat notarul. Mama dvs poate sa incheie un contract de partaj cu mama, renuntand la partea ei si primind o sulta pentru asta iar apoi mama incheie cu dvs un contract de donatie, vanzare, intretinere, etc pentru a va transmite intregul drept de proprietate a imobilului.
Sau, puteti incheia acte separat cu fiecare dintre ele. Mama va poate dona partea urmand ca apoi, cu matusa, sa incheiati fie un contract de vanzare prin care cumparati partea dansei, fie un contract de partaj cu plata sultei, cum ar fi incheiat mama dvs in prima ipoteza.
Aveti 2 variante:
1. Matusa si mama incheie un partaj.
La partaj matusa ii lasa mamei intregul imobil, iar mama ii achita matusii o sulta pentru jumatatea ei (de fapt banii o sa-i dati dvs).
Ulterior mama va doneaza dvs intregul imobil.
2. Mama va doneaza jumatatea ei.
Iar matusa va vinde jumatatea ei, urmand ca pretul sa fie suma pe care ati convenit-o.
Cedare mostenire
mariah2010
Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)