avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Îmi poate ceda mama partea ei după succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Îmi poate ceda mama partea ei după succesiunea bunicii?

În urmă taxei de succesiune după bunica mea , mama dorește să-mi cedeze ceea ce-i revine ei ,mie ( fiica ei) . Menționez ca mama mai are o sora .Va rog să-mi spuneți dacă este posibil și dacă nu, ce alta cale exista ? Sora mamei este de acord cu dorința mamei mele.
Cel mai recent răspuns: corinalucia , utilizator 20:09, 5 Ianuarie 2017
Pai, nu trebuie sa fie matusa de acord. Partea ei, a mamei poate fi instrainata catre dvs, v-o poate dona.
Sa înțeleg ca în momentul în care se dezbate succesiunea îmi poate dona partea ei sau înainte te de taxa de succesiune ?
Se dezbate succesiunea, iar dupa intabulare, mama va poate dona.
Am revenit cu o alta întrebare. Se pare ca aceasta nu a fost pusa corect de către mine.Va mulțumesc!
Adică la ce va referiti când ziceți " înainte de taxa de succesiune "?
Am mai auzit expresii de genul " facem sau dezbatem taxa de succesiune ", ceea ce e o aberatie . Cum sa faci sau sa dezbati o taxa? Taxele sunt alea care se plătesc, nu se dezbat.

Se duc la notar, dezbat succesiunea, li se da certificat de moștenitor, intabuleaza, apoi va doneaza. Apoi, dacă nu vreți sa stați în indiviziune cu matusa, faceți partaj.
Nu va poate dona inainte de dezbaterea succesiunii.

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cedare parte din mostenire aurash29 aurash29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Matusa mamei mele, doreste sa imi cedeze partea ei dintr-o mostenire, poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Intregire proprietate shebarebecca shebarebecca Tatal meu a construit o casa pe un teren mostenit de la parintii lui, pe care se afla casa batraneasca a parintilor lui in care domicilia sora tatalui meu. La ... (vezi toată discuția)