avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intregire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intregire proprietate

Tatal meu a construit o casa pe un teren mostenit de la parintii lui, pe care se afla casa batraneasca a parintilor lui in care domicilia sora tatalui meu. La decesul tatalui meu am cerut iesirea din indiviziune si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila. Prin aceasta, am dobandit casa construita de tatal meu si jumatate din teren, iar casa batraneasca si o parte din teren au revenit matusii mele. In prezent matusa a decedat. Ea are o fiica care inca nu a dezbatut succesiunea. Eu doresc reintregirea proprietatii si vara mea este de acord. Care e cea mai usoara cale? E posibil ca la dezbaterea succesiunii ea sa imi cedeze mie dreptul ei de mostenire contra unei sume de bani? Mentionez ca ea are doua fiice. Dreptul de proprietate astfel obtinut de catre mine la notar ar putea fi vreodata atacat? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 07:10, 11 Noiembrie 2011
cea mai usoara si cea mai sigura cale este sa va vanda dupa ce dezbate succesiunea si isi face cadastru si intabularea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)