Buna seara ! Cum pot cumpara jumatate dintr-o proprietate aflata intr-un sat(ce acte imi trebuie,si cam cat costa),de la fratele meu,sau ce alta modalitate de a putea fi proprietar pe partea de casa si terenul respectiv? ma poate ajuta cineva ? multumesc! Am si acordul fratelui meu.
Buna ziua !
Daca va referiti la o casa si teren ce au ramas mostenire, atunci puteti incheia un act de vanzare - cumparare intre fratele dumneavoastra si dumneavoastra, act prin care acesta va vinde partea ce ii apartine. Va prezentati la un notar si acesta va ajuta sa incheiati si sa perfectati actele. Trebuie avut in vedere ca un astfel de act se incheie in forma autentica in fata notarului. Pretul este raportat la valoarea imobilelor( casa si teren) si la taxele practicate de respectivul notar.
Cu stima !
buna seara!
daca sunteti coproprietar pe cealalta cota de /2 faceti act de partaj.
ca si cost ar trebui sa fie mai ieftin decat actul de vanzare cumparare.
buna seara!
donatie este discutabil sa incheiati.
va sfatuiesc sa faceti un contarct de vanzare cumpaare, caz in care imopitul datorat catre stat se va calcula la valoarea declarata de parti in act, daca aceasta valoare aeste ami mica decat valoarea de grila a imobilului.
Pret acte notar !
Adriana68
Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)