adutescu a scris:
Pot sa va spun ce as face eu: m-as lupta pana la ultima picatura de sange, as risca si moartea pt copilasul meu - DOAR daca as sti ca nu isi doreste sa plece cu tatal lui. NU as face nimic daca as sti ca e fericit acolo.
vedeti, aici e o chestiune destul de delicata... intrucat copiii tin la el, isi doresc sa plece cu tatal... dar si cu mine.
Insa simt ca ei nu vor fi fericiti acolo.
Au varste fragede, cel mare are 4 ani, iar cel mic, 2 ani si 10 luni. Ei nu au discernamant, nu inteleg ce se intampla. Stiu doar ca tati ii ia in brate cand eu incearc sa le impun o regula, sa ii educ, el le spune ca ii iubeste, le cumpara jucarii, compenseaza lipsa de acasa prin vorbe frumoase fata de ei si cadouri, in acelasi timp ii asumte impotriva mea...
dar...pe mine ma jigneste in prezenta lor, tipa la mine, astfel incat sa imi pierd autoritatea in fata copiilor, are o atitudine duplicitara, pe el neputandu-se pune baza, pt ca minte si se suceste, se razgandeste in permanenta.
Copiii il iubesc neconditionat, desi au asistat la multe accese de furie de-ale lui, la agresiuni fizice... m-au vazut plina de sange, lovita...v-am zis, cel mare e afectat, are enurezis, amandoi copiii sunt f. agresivi, musca, lovesc, sunt indisciplinati si de necontrolat (asta mi-a spus si educatoarea de la gradinita, ca sunt niste copiii traumatizati si ca ea crede ca avem probleme in familie) pt ca el ii rasfata peste masura pe cand eu incerc sa le ofer o educatie... cred ca m-ati inteles...
Unul din motivele pt care vreau sa divortez este ca acesti copiii sa nu copieze modelul tatalui, sa nu ajunga ca el, si mai rau... sa nu fie si ei agresati. Poate ca nu ii loveste acum, cand sunt mici, dar pe viitor, cine stie? Oamenii agresivi nu se schimba, am trait-o pe pielea mea 10 ani, timp in care am dat 'n' sanse.
Eu, la randul meu, sufar de depresie si copiii mei ma vad rar ca zambesc. Cum pot creste ei intr-un mediu lipsit de iubire, alaturi de doi oameni care se poarta ca 2 straini, dorm separat, nu mai au nicio legatura afectiva si se cearta in permanenta, uneori discutiile degenerand in violenta?
Va multumesc tuturor ca ati avut amabilitatea sa-mi raspundeti in aceasta seara minunata!
Craciun fericit!