avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate veronica mazarache

Activitate veronica mazarache

Vă mulțumesc pentru răspuns şi totuşi Casa de asigurări de sănătate mi-a aplicat Art.35 din ordinul 617/2007citez,,12. - (1) Veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt veniturile, in bani si/sau in natura, provenind din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, obtinute de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, altele decat veniturile din activitati independente.
(2) Contributia pentru veniturile prevazute la alin. (1) se aplica la venitul net din cedarea folosintei bunurilor stabilit prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut determinat potrivit Codului fiscal.
(3) Persoanele care realizeaza venituri de natura celor prevazute la alin. (1) si daca, pana la data de 31 decembrie a anului in curs, aceste venituri anuale sunt sub nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, vor plati contributia anual pana la data de 25 a lunii ianuarie a anului urmator, calculata la nivelul a 12 salarii minime brute pe tara,,
În 2006 soţul meu a obţinut un aşa zis venit din cedare bunuri de 9 lei pentru care a plătit la Casa de asigurări de sănătate 21leicontribuţie +21lei dobânzi

Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa de asigurări de sănătate ?
Nimeni nu a raspuns mesajului meu,şi totusi eu revin cu unele lamuriri in ceea ce priveste continutul acelui mesaj ,e adevarat cam incalcit in ceea ce priveste raspunsunsul.
Sunt una din acei 80% de pensionari cu pensii sub 1000 ron si orce zecimala castigata la punctul de pensie inseamna cativa lei in plus cat sa-mi iau o parte din medicamente .
I.
In O.U.G. nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat se precizeaza: .
Punctul 25. Indemnizaţiile şi alte plăţi pentru activităţi prestate în afara obligaţiilor funcţiei de bază şi care nu fac parte din retribuţie (pag.130 din Legea nr.57/1974, Capitolul - Ocrotirea sănătăţii), după cum urmează:
2. Personalul sanitar care suplineşte personalul aflat în concediu (de boală, de naştere, de studii) sau în alte situaţii similare cu retribuţia tarifară orară
VI. Adeverinţele prin care se dovedesc aceste sporuri vor cuprinde adresa unităţii;
perioada în care a primit sporul şi temeiul în baza căruia s-a acordat;
Am înlocuit colegele care se aflau in concediu de naştere (pentru o norma eram 4 trebuia să respectăm codul muncii)
Acest lucru l-am aflat de pe internet când a apărut legea cu sporurile de noapte şi am cerut să-mi scoată si aceste sume. Personalul de la relaţii cu publicul spune ca până în 1989 se i-a în calcul numai norma întreagă.
Nu am găsit nicăieri că această ordonanţă se aplică numai la cei care s-au pensionat după vechea lege si că nu se poate aplica si la revizuirea punctului de pensie la cei care s-au pensionat cu legea 19/2000,a trebuit sa treacă 6 ani ca sa de-a o lege pentru sporurile de noapte,câţi ani vor mai trece ca domnii guvernanţi să facă legi drepte şi să nu dezavantajeze sau avantajeze pe nimeni ?
II,
Sumele plătite pentru sâmbăta ,duminica,şi sărbători legale şi religioase dacă în adeverinţe sunt trecute actele normative în baza cărora s-au plătit ar trebui recunoscute de Casa de pensii sau nu? Ce şanse aş avea daca aş contesta în instanţă? Mai trei zile pana expiră termenul de contestaţie.
Răspuns la discuția spor de tura?!
eu sunt pensionara ,am lucrat ca asistenta ,mi s-au platit acele ore in zilelele de repaus si sarbatori legale conform Hotararii nr.1281/0812.1990 sunt trecute in contractul individual de munca,dar intrebarea mea este se i-au in calcul pentru punctul de pensie sau nu?
Mă intereseaza dacă sporul de pediatrie ,sporul de tură si sămbăta.duminica şi sărbători legale actul normativ l-am precizat în mesajul anterior face obiectul legii 49/1992
am fost cadru sanitar,untr-un centru de plasament timp de aproximativ 29 ani,după 1990 am obţinut sporuri care de fapt ne tineau de acel loc de mucă prin avantajul financiar pe care-l aveam,toate aceste sporuri sunt trecute in cartea de muncă şi exemplificate prin mai multe adeverinţe eliberate de la locul de muncă (spun adeverinţe ,pentru că de căte ori găseam căte un act normativ pe internet în baza căruia s-a dat acel spor mai mergeam la fostul loc de muncă să specifice acel act normativ de exemplu:sămbăta si duminica şi sărbători legale eram plătită 100% -hotararea nr.1281din 08 .12. 1990 privind salarizarea personalui din unităţile sanitare pentru munca prestată în zilele de repaus şi sărbători legale:sporul de pediatrie,spor pentru munca desfăşurată în trei schimburi,H.G..307/1991modificată cu H.g.281/17.06.1993 privind salarizarea personalului bugetar,legea 154/1998privind salarizarea personalului bugetar plus contractele de muncă individuale ,repet toate acestea sunt ntrecute şi în cartea de muncă .Îtrebarea este toate cele enumerate de mine intră în sensul legii 49/1992?