Acum un an am inchiriat un imobil iar in contract nu era anexat un proces verbal de predare primire a bunurilor. In momentul expirarii contractului PROPRIETARUL ne cere bani pe niste bunuri care nu existau in casa( o canapea si un dulap). Are vreun drept legal atat timp cat nu avem un proces verbal semnat in care sunt trecute bunurile din imobil? Va rog sa imi dati si trimiteri juridice. Va multumesc!
Contractul de subinchiriere incheiat cu Y este legal deoarece in contractul de inchiriere intre proprietar si firma Y in art. 2 este permisa subinchirierea FARA CONSIMTAMANTUL PROPRIETARULUI.Ordonanta presidentiala s-a facut pt a VERIFICA INSTALATIILE SANITARE!!! si negasindu-ne pe noi in imobil au spart incuietorile si dupa verificarea instalatiilor executorul i-a predat bunurile gasite printr-un proces verbal de custodie.Dupa ce am venit la fata locului am gasit lanturi si yale noi am luat legatura cu executorul care i-a trimis o somatie sa predea bunurile de pe PV dar dansul a refuzat!La dosarul executorului am predat contractul de subinchiriere si acte care atesta proprietatea asupra bunurilor inscrise pe PV!
Executorul i-a incredintat bunurile proprietarului iar acum s-a spalat pe maini ...."i-am trimis somatia si refuza sa predea lucrurile si spatiul". Eu am facut copii pe toate lucrurile (avem si o masina care e blocata in curte, stampile, facturiere, acte masini, chei cu chip masini etc..)....si tot nimica.....plus ca spatiul nu il mai putem folosii deoarece a pus lanturi la usi si a schimbat yalele!
Societatea noastra pe care o denumim X a inchiriat un spatiu(casa) de la Societatea numita Y. Societatea Y are un constract de inchiriere cu o persoana fizica care este proprietarul statiului. In data de 18.01.10 printr-o ordonanta presidentiala proprietarul a intrat in imobil cu executorul pentru a VERIFICA INSTALATIA DE INCALZIRE(aceasta a fost scopul ordonantei) si i-au fost incredintate in custodie bunurile FIRMEI X pe care noi avem acte. Am luat legatura cu executorul si i-a fost trimisa o somatie proprietarului sa preadea lucrurile si spatiul dar DANSUL NU DORESTE! Ce avem de facut in condutiile cand avem acte cu regim special iar dansul are lanturi pe usa puse si refuza sa le predea??
In contract scrie ca rezilierea nu poate fi facuta fara notificarea partilor, ei motivand ca titulara contractului nu poate fi de gasit sa semneze notificarile. asta e proba?
Asociatul ramas nu a numit un nou administrator(firma apare la ORC tot cu adm. decedat) si e aproape un an de la deces. Este vreo lege sau ceva din care sa rezulte ca daca actionarul ramas nu numeste un nou adm. intr-un anumit termen devine el adm de fapt?
Va multumesc .
Imi puteti descrie si mie va rog pasii? Va multumesc
Societatea la care sunt actionar are de incasat o creanta de peste 200000Ron de la alta societatea la care administratorul a murit (administratorul detinea si 50% din societatea). Mentionez ca celalalt asociat (care detine) nu doreste sa plateasca si si-a transferat toate activele inclusiv utilajele pe societatea lui unde este actionar unic. Ce putem face? Se poate atrage raspunderea patrimoniala a asociatului care a ramas in viata(administratorul decedat era fiul)?
Societatea noastra X a inchiriat un imobil de la socieatatea Y.Sociatatea Y are contract de inchiriere cu proprietarii cladirii si are drept de inchiriere si cesiune cf. contractului.In contract se stipuleaza ca, locatorul(adica proprietarul) plateste utilitatile. Societatea X s-a mutat in spatiu si e cu obligatiile la zi fata de societatea Y dar proprietarul a taiat curentul cu toate ca era platit la zi de X(cu toate ca in contract e stipulat ca e obligatia locatorului nu locatarului) si noi nu mai am putut sa ne desfasuram activitatea. Mentionam ca societatea Y a fost chemata in judecata pt. reziliere contract fara o somatie sau notificare iar reclamantii(proprietarii) si-au pus martori pe avocatii care au deschis actiunea. Mentionam ca firma Y a platit cash la proprietari si o pot dovedii cu martori. In tot acest timp proprietarul a venit cu amenentari, a venit cu tot felul de "oameni dubiosi" sa ne convinga sa plecam si sa ii dam "niste despagubiri " suplimentare. Mentionam ca are 3 plangeri penale inregistrare la Parchet.In tot acest timp firma X a pierdut o gramada de bani pt ca nu si-a putut desfasura activitatea(avem o cifra de afaceri de aprox. 1mil euro ). Noi am dorii ajutorul dvs. :
1. Putem sa recuperam pierderile inregistrate de la proprietar pt ca dansul a debransat fara o hotarare hudecatoreasca curentul ?
2. Daca da ...se poate face in cadrul actiunii deschise de dansul (aceeia de rezilere contract)?
3. Poate sa cheme in judecata fara sa aiba o somatie notificare semnata si stampilata de partea inscrisa in contractul de inchiriere(chirias)?
4. Poate sa foloseasca ca si martori avocatii sai?
Ca si creditor ce trebuie sa faci la primul termen ?